Declaratiile de venit se vor depune direct la administratii

Contribuabilii care trebuie sa depuna declaratia de venit pe 2008 o vor face direct la administratia financiara de care apartin, deoarece Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a renuntat la sistemul de

trimitere/primire a declaratiilor de venit prin posta. Potrivit reprezentantilor institutiei, in acest mod se economisesc 5,33 milioane lei. „În urma unei analize financiare efectuate s-a constatat ca utilizarea sistemului de trimitere/primire a declaratiilor de venit prin posta genereaza costuri mult prea ridicate, în valoare estimata de 5.335.000 lei (tiparire, împlicuire, difuzare). În noul context economico-financiar cu care se confrunta România, presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a decis restrângerea unor categorii de cheltuieli din cadrul bugetului institutiei pe care o reprezinta“, a comunicat institutia.
Formularul 200 prin care se declara veniturile realizate se poate obtine in mod gratuit de la sediul ANAF sau se poate descarca de pe site-ul institutiei.  Odata completate, declaratiile vor fi depuse la registratura administratiei financiare unde contribuabilii isi au domiciliul.

 

gardianul

Lasă un comentariu