Firmele cu profituri modeste din mai toate domeniile de activitate, cluburile si cazinourile si microîntreprinderile vor plati impozite minime cuprinse între 1.625 si 6.500 de lei.

Proiectul de ordonanta de urgenta prin care va fi rectificat bugetul contine si o serie de modificari care ating legile fiscale. Mai precis, prin aceasta ordonanta, care va fi adoptata cel mai probabil saptamâna aceasta, Finantele vor introduce trei impozite forfetare.

Firmele cu pierderi sau al caror impozit pe profit este mai mic decât 0,5% din veniturile înregistrate sunt obligate la plata unui impozit minim de 0,5% aplicat la valoarea veniturilor, dar nu mai putin de 6.500 lei anual, arata proiectul de ordonanta. Finantele au stabilit si activitatile pe care vor pune acest impozit forfetar. Acestea sunt: tranzactii imobiliare, activitati de închiriere si leasing, activitati de investigatii si protectie, comert cu ridicata si cu amanuntul, hoteluri si alte facilitati de cazare, restaurante si alte activitati de servicii de alimentatie, activitati de servicii IT, activitati juridice si de contabilitate, industria alimentara, fabricarea bauturilor, activitati ale birourilor administrative centralizate, activitati de management si de consultanta în management, activitati de arhitectura si inginerie, activitati de testari si analiza tehnica, activitati ale agentiilor turistice si ale touroperatorilor, activitati de secretariat, servicii suport si alte activitati de servicii prestate în principal întreprinderilor, activitati sportive, recreative si distractive, transporturi rutiere si „alte activitati de servicii“.
 

Sursa: Cotidianul

Lasă un comentariu