ANAF prefera sa vireze diferentele de dupa regularizare în conturi bancare

44415

În declaratia privind venitul realizat în anul 2007, Anca M. a specificat ca diferenta de impozit sa îi fie virata pe cardul de salariu, emis de Raiffeisen Bank.

 Ulterior, a primit o înstiintare de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) care o informa ca suma îi va fi restituita prin mandat postal, fara a fi indicata însa perioada în care îi vor fi returnati banii sau un numar de telefon de contact.

Dupa câteva luni de asteptare, Anca M. a facut un drum la administratia financiara pentru a da de urma diferentei de impozit. Acolo, surpriza, i s-a comunicat ca banii au fost transferati într-un cont bancar al Bancpost, pe care nu îl mai foloseste de cinci ani. În aceste conditii, mai putem avea certitudinea ca statul ne mai da diferenta de impozit pe venit dupa ce ne-a taxat mai mult decât trebuia?

Daca ai dovada, fiscul corecteaza greseala

Întrebati de EVZ, reprezentantii ANAF au explicat ca datele privind conturile cetatenilor sunt furnizate de banci ministerului de finante, în scopul restituirii diferentelor de impozit pe venit dupa regularizarea anuala. „În situatia în care organul fiscal detine informatii privind conturile de card de debit în lei ale contribuabililor, restituirea sumelor rezultate din regularizarea impozitului anual pe venit se face prioritar prin virament bancar”, ne-au declarat functionarii ANAF.

Sursa: EVZ

Lasă un comentariu