Cazier judiciar

Potrivit legii române, cazierul judiciar este valabil o perioadă de 6 luni de la data emiterii. Dacă depăşiţi această perioadă va trebui să solicitaţi şi să obţineţi un nou certificat. Ambasadele şi consulatele României îi pot sprijini

 

 pe cetăţenii români aflaţi în străinătate la obţinerea certificatelor de cazier judiciar din România. Pot fi solicitate numai de titulari, prin completarea cererii corespunzătoare, precizarea motivului pentru care este solicitat actul şi prezentarea paşaportului românesc sau a unui alt act de identitate. Ambasadele transmit aceste cereri autorităţilor competente din România. Durata de procesare a acestor cereri este de aproximativ 3 luni. Ambasadele deţin formularele corespunzătoare cererilor de obţinere a acestor documente. Acestea sunt puse la dispoziţia persoanelor interesate gratuit, în vederea completării.

Eliberarea certificatelor de cazier judiciar, legalizarea şi certificarea copiilor de pe documente sunt supuse taxelor consulare care se plătesc de solicitanţi la ambasada sau consulatul competent.

 

atac

Lasă un comentariu