Proprietarii care au deja o asigurare facultativa a locuintei trebuie sa încheie, la expirarea contractului, o polita de asigurare obligatorie

Începând cu data expirarii contractelor de asigurare facultativa a locuintelor, acestea “se pot încheia numai pentru sume asigurate care le depasesc pe cele asigurate obligatoriu, prevazute în lege, sau pentru riscuri

 

care nu fac obiectul contractului de asigurare obligatorie a locuintelor”, se arata în normele de aplicare a actului normativ.
Perioada de asigurare obligatorie a locuintelor este de 12 luni, iar contractul de asigurare obligatorie a locuintelor se încheie pe un an calendaristic, respectiv de la 1 ianuarie la 31 decembrie. Asigurarea obligatorie a locuintelor acopera riscul de cutremur, alunecari de teren ori inundatii pentru fiecare constructie cu destinatia de locuinta, potrivit legii.
Prima de asigurare pentru asigurarea obligatorie a locuintelor se plateste în lei asiguratorului care elibereaza polita de asigurare a dezastrelor (PAD), de catre contractantul politei, la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a României (BNR) la data platii.

Sursa: RTV

Lasă un comentariu