Eticheta eco scuteste hotelierii de plata impozitelor pe 10 ani

222214Unitatile turistice care au o capacitate de cazare de pâna la 40 de camere, si care se încadreaza la capitolul servicii ecologice, ar putea fi scutite de plata

impozitului pe venit sau profit pe o perioada de 10 ani, se arata într-un proiect de lege depus la Camera Deputatilor, potrivit Agerpres.

În plus, propunerea, înaintata de catre deputatii liberali Lucia Varga si Cristian Burlacu, prevede reducerea cotei TVA, pâna la noua la suta, pentru aceleasi unitati de cazare.

Noul proiect modifica directiva europeana din domeniu, introdusa în legislatia româneasca în urma cu patru ani, dar care nu prevede stimulente pentru operatorii din turism, care vor sa presteze servicii ecologice.

Potrivit actului normativ, viitorii beneficiari ar putea fi persoanele fizice autorizate, asociatiile familiale si societatile comerciale. Pentru a primi eticheta verde, operatorii trebuie sa îndeplineasca trei criterii dintr-un total de sase.

Printre acestea se regasesc utilizarea energiei alternative, în proportie de minim 15 la suta, a becurilor ecologice în cadrul locatiei turistice (minim 50 la suta), folosirea detergentilor ecologici, si, nu în ultimul rând, promovarea produselor traditionale românesti ecologice.

Sursa: Adevarul

Lasă un comentariu