Bucurestenii care au barci si comerciantii vor plati taxe locale mai mari în 2010

Specialistii financiari ai Primariei Capitalei au definitivat proiectul de hotarâre de consiliu privind “Stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale în municipiul Bucuresti pe anul 2010”. Potrivit actului, impozitul pe

 

cladiri va avea anul viitor aceeasi valoare ca si anul acesta. Astfel, persoanele fizice vor plati 702 lei pentru fiecare metru patrat, în timp ce firmele vor plati o suma echivalenta cu 1,5% din valoarea cladirii detinute.

Taxa hoteliera instituita de consilierii generali ai Capitalei, la sfârsitul anului 2008, va fi platita în 2009 si în 2010. “Taxa hoteliera se calculeaza prin aplicarea cotei de 3% stabilite la tarifele de cazare practicate de unitatile de cazare, exclusiv TVA”, se precizeaza în proiect.

Daca pentru masini bucuresteni vor plati aceleasi taxe în 2010, pentru navele de sport si agrement detinute vor scoate mai multi bani din buzunar. Cei care vor sa construiasca la anul vor plati mai mult pentru emiterea certificatelor de urbanism cu aproximativ 2 lei, exceptie facând certificatele de urbanism emise pentru constructii cu o suprafata mai mare de 751 de metri patrati. În cazul lor, la anul taxa va fi mai mica cu 8 lei, adica va avea o valoare de numai 2 lei. si impozitul pe spectacole va fi majorat, atât în cazul videotecilor, cât si a discotecilor, cu 1 leu.

Sursa: Cotidianul

Lasă un comentariu