Dupa aproape un an de la vanzarea abuziva a hotelului Astoria pentru o datorie de nici 17.000 de euro, Societatea Feroviara de Turism (SFT), fostul proprietar, vrea sa rascumpere imobilul de langa Gara de Nord.

Surse avizate ne-au declarat ca Orhideea Gardens, noul proprietar al hotelului Astoria, ar putea ceda imobilul in schimbul a 2,5 milioane de euro, contravaloarea chiriei pe care o pretinde SFT(care are birouri in hotel, n.n.)

 

pentru perioada august 2008-mai 2009, plus penalizari. “SFT ar trebui sa plateasca cel putin 33-34 milioane de lei pentru rascumpararea hotelului Astoria”, ne-au spus sursele citate.

Societatea Feroviara de Turism (SFT) a incheiat anul trecut cu datorii de peste 1,12 milioane de euro la bugetul de stat si aproape 4 milioane de euro catre Orhideea Gardens, noul proprietar al hotelului Astoria. Surse avizate ne-au explicat ca Ministerul Transporturilor ar putea demara procedura insolventei la SFT pentru a evita pierderea activelor, cum ar fi trenurile de epoca, hotelurile Decebal din Eforie Nord si Bucovina din Vatra Dornei, o vila in Sinaia si un teren de circa doua hectare in zona de nord a Capitalei. “In 2008, Societatea Feroviara de Turism a inregistrat pierderi de circa 1,75 milioane de lei. Societatea Feroviara de Turism poate intra sub protectia legii falimentului, pentru a evita executarea silita a imobilelor sau terenurilor. Dupa delansarea procedurii de insolventa, Ministerul Transporturilor ar putea trece activele SFT in proprietatea CFR Calatori sau CFR Infrastructura”, ne-au explicat sursele citate. Noul directorul general al SFT, Radu Dumitru, a recunoscut ca se fac demersuri pentru rascumpararea hotelului. “Noi avem ca sarcina sa recuperam hotelul Astoria. Vom propune firmei Orhideea Gardens rascumpararea imobilului de langa Gara de Nord”, a explicat directorul general al SFT. Potrivit declaratiilor sale, si societatea Tunele Brasov vrea sa execute silit SFT, pentru datorii de cateva milioane de lei,  “mostenite din perioada 2000-2004”. “Tunele Brasov a vrut sa puna mana pe un teren de aproximativ doua hectare in zona Baneasa, aflat in proprietatea SFT. Societatea din Brasov a evaluat terenul din nodrul Capitalei la circa 53 milioane de euro. O sa demonstram in justitie ca am platit datoriile catre societatea Tunele Brasov”, a mai spus Radu Dumitru.

 

gardianul

 

Lasă un comentariu