Judecatorii vor spor la salariu pentru ca scriu declaratia de avere

22245Fie sunt obligati si medicii, profesorii si artistii sa-si declare averile, fie magistratii sa fie pozitionati mai sus pe grila, spune Dan Lupascu, membru CSM.

Replica secretarului de stat Mocanu: „În stilul asta, o sa ajungem sa cerem spor si pentru certificatul de casatorie!”

Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) preseaza cresterea în grila de salarizare a magistratilor prin inventarea sporului de… declaratie de avere. Într-un comunicat de presa, Dan Lupascu, membru CSM si presedinte al Curtii de Apel Bucuresti, a anuntat ca CSM a cerut Ministerului Muncii, în scris, introducerea sporului pentru obligativitatea depunerii declaratiilor de avere si de interese. Dl. Lupascu nu a solicitat explicit acest spor, ci a folosit o formulare extrem de alambicata. Secretarul de stat din Ministerul Muncii care se ocupa de Legea salarizarii, a înteles acelasi lucru: „În stilul asta, o sa ajungem sa cerem spor si pentru certificatul de casatorie“.

„Am avansat, în scris, propunerea de a se tine cont la stabilirea grilei de salarizare de criteriile etice – ma refer la obligatia de a depune declaratii de avere si de interese, în ideea de fidelizare fata de functia publica. Aceasta prevedere ar trebui extinsa la toate categoriile de functionari publici care sunt obligati sa depuna declaratiile de avere si de interese”, a spus Lupascu.

Sursa: Gandul

Lasă un comentariu