Noul regulament de admitere la UMF Iaşi prevede că studenţii români au posibilitatea să nu dea examen dacă plătesc o taxă de 5.000 de euro pe an.

Votat în unanimitate, la începutul anului universitar, în Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) „Gr. T. Popa” din Iaşi, regulamentul de admitere la facultate a provocat reacţii aprinse printre

 

 studenţi şi profesori.

Decizia care le dă dreptul viitorilor studenţi ai UMF Iaşi să urmeze cursurile facultăţii fără să dea examen de admitere cu condiţia să plătească o taxă anuală de 5.000 de euro e considerată nepotrivită, chiar dacă există universităţi în lume cu acelaşi sistem.

Textul Metodologiei concursului de admitere iunie 2009 spune clar: „Cetăţenii din ţările menţionate mai sus (inclusiv cetă ţenii români, ai statelor membre ale Uniunii europene, ai statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene – n.r.) care nu doresc să susţină concursul de admitere sau care nu au reuşit, prin concurs de selecţie de dosare, pot urma studiile în aceleaşi condiţii cu studenţii pe cont propriu valutar, după obţinerea avizului din partea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, taxa de şcolarizare fiind stabilită de Senatul UMF la începutul anului universitar”.

 

evz

Lasă un comentariu