Firmele vor beneficia de amânarea la plată pe o perioadă de şase luni a obligaţiilor către stat, acumulate după 30 septembrie 2008

Facilitatea a fost introdusă în şedinţa de marţi a Guvernului, prin ordonanţă de urgenţă.”Prin acest act normativ venim în sprijinul firmelor care, la data de 30 septembrie 2008, nu aveau datorii la bugetul de stat şi care şi-au

 

agravat situaţia financiară datorită efectelor crizei economice, iar astăzi sunt în prag de executare silită, de faliment datorită datoriilor pe care le au. Facilitatea pe care o au constă în aceea că nu sunt executate silit pentru faptul că au datorii la bugetul de stat determinate de criză”, a spus Boc, la sfârşitul şedinţei de marţi a Guvernului.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a precizat că amânarea la plată a datoriilor bugetare vor beneficia firmele care nu înregistrau obligaţii fiscale restante la 30 septembrie 2008, au depus toate declaraţiile fiscale, nu au fapte înscrise în cazierul fiscal şi nu se află în procedura insolvenţei.

Facilitatea va fi acordată la cerere, depusă la administraţia financiară teritorială de care aparţine firma, sub rezerva îndeplinirii acestor condiţii. Cererea va fi soluţionată în termen de 15 zile.

 

mediafax

Lasă un comentariu