O judecatoare din Corabia a disparut in mod misterios

Efective numeroase de politisti cauta de trei zile o judecatoare din Corabia, judetul Olt, care duminica a plecat de la domiciliu si nu s-a mai intors. A plecat de acasa doar cu cheile de la apartament, fara bagaje, telefoane mobile sau bani. Anchetatorii nu exclud si varianta ca

aceasta sa se fi sinucis pentru ca, spun surse apropiate anchetei, femeia suferea de o boala incurabila, iar in ultima perioada de timp era foarte abatuta.

Lacramioara Maria Navala, in varsta de 52 de ani, judecator la Judecatoria Corabia si purtator de cuvânt al institutiei, a fost data, ieri, în urmarire generala, potrivit purtatorului de cuvânt al IPJ Olt, Claudia Radu, ca urmare a disparitiei de la domiciliu. Magistratul a disparut de la domiciliu, potrivit celor declarate de sot, în cursul diminetii de duminica. Acesta a asteptat pana luni dimineata, ca sotia sa sa ajunga acasa. Cand a vazut ca nu vine s-a deplasat la Politie si a anuntat disparitia judecatoarei, dar a cerut, potrivit purtatorului de cuvânt al IPJ Olt, comisar Claudia Radu, sa nu fie mediatizat cazul. Acceptul pentru ca fotografia magistratului sa fie facuta publica a fost obtinut de oamenii legii abia ieri. Lacramioara Maria Navala este judecatoare din anul 1998. Ea lucreaza la Biroul de Relatii cu Publicul din cadrul Judecatoriei Corabia. Apropiatii banuiesc ca judecatoarea s-ar fi sinucis, întrucât suferea de cancer, iar boala avansase foarte mult. Politistii au declansat o ampla cautare în tot judetul. Conform celor sustinute de purtatorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudia Radu, în urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca ea a fost ultima data zarita pe malul Dunarii. Radu a sustinut ca nu se poate lua decizia ca magistratul sa fie cautat cu scafandri în Dunare, deoarece nu a fost vazuta aruncându-se în fluviu si sunt sanse extrem de mici sa mai poata fi gasit cadavrul  pentru ca este vorba cu o apa curgatoare, iar cadavrul, daca exista, mai mult ca sigur a fost luat de ape. Radu a mai spus ca, desi oamenii legii iau în calcul si alte variante, cea mai probabila este cea a sinuciderii, judecatoarea nefiind implicata în solutionarea unor cazuri dificile care ar fi putut duce la punerea în pericol a vietii acesteia. Conform celor sustinute de barbatul judecatoarei, Maria Navala nu a primit telefoane de amenintare, dar, în ultimul timp, era depresiva ca urmare a suferintei. Presedintele Judecatoriei Corabia, magistratul Mihai Delcea, a declarat ca “in prezent, doamna judecator, care este si purtatorul de cuvânt al acestei institutii, este în concediu medical. O ruda a acesteia a depus doua cereri de concediu medical pentru ca fusese operata în luna iulie de doua ori si acum trebuia sa revina la munca în data de 15 octombrie. Ultima data, am vorbit cu dânsa joia trecuta la telefon si era foarte abatuta”.

A lasat doua case si conturi in valoare de 25.600 de lei

Conform ultimei declaratii de avere depuse in data de 12 iunie 2009, magistratul detine impreuna cu sotul, angajat la Primaria Corabia, un teren extravilan de 5.000 de metri patrati si un apartament cumparat in localitate in anul 1991. De asemenea, cei doi au demarat, in Corabia, in anul 2008 constructia unei case de locuit. Familia Navala detine doua autoturisme, un Fiat Tipo – fabricatie 1988 si un Opel Astra H – fabricatie 2006. Judecatoarea Navala declara ca detine doua conturi la Raiffeisen Bank Agentia Corabia in valoare totala de 25.600 de lei. Sotul acesteia a primit inapoi banii de la CEC, depusi pe vremea lui Ceausescu pentru o Dacia 1400. Suma primita inapoi se ridica la 15.000 de lei.

 

gardianul

Lasă un comentariu