Ce să faci ca să scapi de concediere

Privaţii au acum cu 25% mai puţini angajaţi decât aveau înainte de începerea crizei, iar cei care au rămas sunt salariaţii mai buni şi mai eficienţi. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de compania PayLogic, specializată în

 

recrutarea de personal, care avertizează că numărul disponibilizărilor va creşte până la finele anului. „Trebuie să fii sinucigaş să nu-ţi păstrezi oamenii buni pentru că pe ei se bazează afacerea ta, conform lozincii «eşti atât de bun pe cât sunt oamenii cu care lucrezi»”, a declarat pentru Gândul Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

După cum explică specialiştii în resurse umane, printre condiţiile pe care trebuie să le respecte un angajat pentru a avea siguranţa locului de muncă se numără implicarea crescută în activitatea de zi cu zi a companiei, ca şi capacitatea de a lucra bine în echipă. Totodată, angajatul îşi dovedeşte utilitatea şi în măsura în care poate contribui la formarea profesională a juniorilor abia intraţi în echipă.

Creşterea salariilor, anulată de deprecierea leului

Având mai puţini angajaţi, companiile i-au putut plăti mai bine pe cei rămaşi, salariul mediu urcând cu 9% în august faţă de iunie 2008, pe hârtie. În realitate, însă, câştigul nu s-a simţit, din cauza deprecierii monedei naţionale, a explicat Cristian Udrescu, directorul general executiv al PayLogic. Presaţi de dificultăţile economice, patronii au tăiat la sânge din bugetul de recompense, valoarea primei per angajat scăzând cu 47%. Primă au ajuns să ia acum numai cei cu adevărat performanţi, spre deosebire de situaţia de dinainte de criză, când bonusurile reprezentau un instrument opţional împotriva fluctuaţiei de personal.

 

gandul

Lasă un comentariu