Initiativa legislativa privind insolventa persoanelor fizice

Reprezentantii Partidului National Liberal (PNL) au depus ieri la Parlament o initiativa legislativa privind insolventa persoanelor fizice, care permite romanilor care nu-si mai pot plati datoriile la banci sa intre sub protectia

 

tribunalului, iar imprumutul lor sa se reesaloneze pe o perioada de 3 ani, a anuntat deputatul liberal Eugen Nicolaescu, fost ministru al sanatatii in guvernul PNL, citat de Mediafax.

Nicolaescu a precizat ca aceasta initiativa legislativa a falimentului personal este o masura de protectie impotriva executarii silite.

El a aratat ca initiativa legislativa nu incurajeaza neplata datoriilor, ci da o gura de aer pentru persoanele aflate in situatia de a nu putea plati, oferindu-le o perioada de trei ani pentru a face acest lucru.

“Declararea falimentului personal vine ca o ultima solutie”, a spus Nicolaescu. Vor fi sprijinite potrivit acestei legi, persoanele care au achitat 75% din credit si au intrat in intarziere de plata, in urma crizei economice, a cresterii numarului somerilor sau din cauza costurilor imprumuturilor la banci.

Sursa: ZF

Lasă un comentariu