Casa de avocatura Coltuc va invata sa amanati obligatii fiscale catre stat

Cerinta ca la 30 septembrie 2008 sa nu fi avut datorii la stat a fost abrogata, iar garantiile bancare sau imobiliare au fost micsorate. Conditiile pentru a obtine amânarea obligatiilor fiscale  au devenit mult mai accesibile din data

de 27 noiembrie, când a intrat în vigoare Legea 363/2009.

Aceasta prevede modificari substantiale la OUG 92/2009 privind amânarea la plata a obligatiilor fiscale neachitate la termen ca urmare a efectelor crizei economico-financiare. Ordonanta de Urgenta viza circa 50.000 de companii care la 30 septembrie 2008  nu aveau datorii la bugetul de stat si a caror situatie financiara s-a agravat din cauza recesiunii. Însa conditiile de obtinere a amânarii erau destul de dure, astfel încât putine firme au putut beneficia de aceste înlesniri.

Pentru obligatiile fiscale ad­ministrate de Agentia Na­tio­nala de Administrare Fiscala (ANAF) se acorda în­lesniri sub forma amânarii la plata. Cererile de amânare la plata a obli­gatiilor fiscale datorate si neachitate se pot depune pâna la data de 30 iu­nie 2010.

Amânarea se poate solicita pentru obligatiile fiscale datorate si neachitate în ultima zi a lunii anterioare depunerii cererii. În cerere, contri­buabilii vor indica perioada pentru care se solicita amânarea la plata, care nu poate fi mai mare de 6 luni si nu poate depasi data de 20 decembrie a anului fiscal în care se acorda.

Sursa: Sfin.ro

Lasă un comentariu