Oficiul National al Registrului Comertului da termene de solutionare ale unei cereri de înfiintare a unui punct de lucru pentru septembrie 2010!

Deblocarea situatiei de la Oficiul National al Re­gistrului Comer­tu­lui pare din ce în ce mai în­de­partata. Pâna la instalarea unui nou guvern, judecatorii vor continua protestul (evident ca nu este vorba de gre­va) si vor acorda termene

din ce în ce mai îndepartate pentru orice solicitare a întreprin­zatorilor privati. În numai doua saptamâni, termenele primite de la Registrul Comer­tului pentru o simpla schimbare de sediu, o cesiune de ac­tiuni sau o completare de o­biect de activitate s-au majorat de la 5-6 luni la 11-12 luni. Cum scopul scuza mijloacele, judecatorii spera ca mediul de afaceri sa puna presiune pe Guvern (care Guvern?!) pentru a-i scuti de munca supli­men­tara depusa la ONRC. Ei exploateaza o lacuna legislativa: toate termenele sunt cal­cu­late de la data la care se pronunta judecatorul (si rezona­bi­le), dar pentru pronuntarea acestuia nu exista stipulat niciun termen. Rezultatul este unul extrem de costisitor pentru firme.
La baza acestor termene sta Hotarârea Adunarii Gene­rale a Judecatorilor din cadrul Tribunalului Bucuresti nr. 6/2009, prin care au fost stabilite trei sedinte de judecata pe sap­tamâna si „limitarea numa­ru­lui de cereri de în­re­gistrare“ ca­re pot fi solutionate în ca­drul fie­carei sedinte la 50 de cereri de constituiri si 100 de ce­reri de înscriere de men­tiuni. În aceste con­ditii, în fie­care saptamâna nu se pot so­lu­tiona decât 450 de înregis­trari, în conditiile în care se de­pun peste 400 de cereri zilnic. În acest ritm, cererile com­paniilor private din Bu­cu­resti vor primi cât de curând termene sifi, pentru a-l cita pe presedintele Basescu: 2020, toamna.

Sursa: Saptamana Financiara

Un comentariu la „Oficiul National al Registrului Comertului da termene de solutionare ale unei cereri de înfiintare a unui punct de lucru pentru septembrie 2010!”

  1. am eu una mai bine: am un termen de solutionare 10.01.2011, da ati citi bine, nu este o greseala, dosar depus in 15.12.2009!
    halal, sa le fie rusine…

Lasă un comentariu