Asigurarile auto facultative prezinta destul de multe clauze în favoarea companiei de asigurari

Fransiza este acea parte din valoarea fiecarei daune pe care o suporta proprietarul masinii. Ea poate fi stabilita în valoare fixa, aplicabila la fiecare dauna sau în procent din suma asigurata. Deci aveti grija la fransizele pe care

le acceptati în polita. Diferenta dintre 2% din valoarea daunei si 2% din suma asigurata este mare si clientul este de regula pacalit. Spre exemplu, la o masina asigurata pentru 10.000 de euro, cu o fransiza la avarie partiala de 2% din suma asigurata (deci de 200 de euro), în cazul unei avarii a carei reparatie costa 300 de euro, asiguratorul va plati 100 de euro, iar proprietarul 200 de euro.

La o a doua avarie de 150 de euro, asiguratorul nu va plati nimic, iar proprietarul va plati toti cei 150 de euro. În aceeasi situatie, daca fransiza era de 2% din valoarea daunei, asiguratorul platea la prima dauna 294 de euro si proprietarul 6 euro, iar la a doua dauna asiguratorul platea 147 de euro si proprietarul 3 euro.

În plus, polita CASCO nu acopera vandalismul. „Scrijelirea masinii de catre terte persoane cu o cheie nu este acoperita de CASCO“, ne anunta Constantin Nastase, director executiv la Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta în Asigurari din România (UNSICAR).

Sursa: Cotidianul

Lasă un comentariu