Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a câştigat procesul prin care a solicitat instanţei să oblige Guvernul României să aplice Legea 1/2009.

Cunoscută mai mult sub numele iniţiatorului său, legea care protejează atât proprietarii cât şi foştii chiriaşi care au cumpărat cu bună credinţă locuinţele a fost publicată în Monitorul Oficial încă de la 1 februarie 2009. Cu toate acestea, legea nu este încă aplicată deoarece Guvernul nu a dispus şi publicarea normelor metodologice, deşi era obligat să facă
acest lucru până la 1 martie 2009.
Astfel, timp de peste nouă luni Guvernul Boc a sfidat legea şi implicit drepturile legitime ale cetăţenilor. În toată această perioadă, persoane de bună credinţă (de regulă ajunse şi la o vârstă înaintată), au fost evacuate din propriile case, în ciuda legii menite să-i protejeze.
Victoria obţinută în instanţă de FACIAS se traduce prin faptul că Guvernul este acum obligat să emită normele metodologice de aplicare a Legii 1/2009 în termen de 30 de zile. Totodată, Fundaţia recomandă persoanelor care au fost prejudiciate de neaplicarea legii să acţioneze în instanţă pentru a solicita despăgubiri din partea Guvernului.
sfin

56 de comentarii la „Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a câştigat procesul prin care a solicitat instanţei să oblige Guvernul României să aplice Legea 1/2009.”

  1. Buna ziua.As dori sa stiu daca cererea de chemare in judecata se solutioneaza imediat dupa dpunere, si daca la solutionarea acesteia trebuie sa se respinga sau sa se admita doar cererea de reexaminare, sau este posibil ca in aceladi timp,aceeasi instanta,poate respinge chiar si cererea de chemare in judecata ca neintemeiata, inchizand dosarul? Sau aceasta ultima respingere trebuie facuta de o alta instanta adica de completul initial investit, dupa admiterea sau respingerea cererii de reexaminare,si conform caror legi,toate aceste practici?Astept raspunsul dvs.Multumesc.Buna ziua.

  2. Ma numesc Marioara Turcu ,lucrez la scoala sp.gim.nr.4 Bucuresti detinind functia de bucatar ,mentionez ca sint personal nedidactic . Pe aceasta tema a salarizarii personalului nedidactic vizavi de modul de calcul avem ( tot nedidacticul) nemultumiri !.Mentionez ca incepind cu anul 2011 sau produs anomalii in modul de calcul a salariilor personalului didactic si didactic auziliar fata de cel al /personalului nedidactic :Personalul nedidactit nu are in modul de calcul un salariu de incadrare ci direct salariu de baza in care este inclus sporul de vechime ,sprul de scoala speciala pe cind la celalalt personal didactic si didactic auxiliar nu este inclus in salariul de baza .O alta anomalie desi am o vechime in aceasta institutie si in aceasta unitate de peste 24 ani nu beneficiez de spor de stabilitate E posibil ca dupa 35 ani de vechime in munca sa fm tretati cu umilinta in fata colegilor nou angajati ?!Cu mult respect

  3. Ma numesc Marioara Turcu ,lucrez la scoala sp.gim.nr.4 Bucuresti detinind functia de bucatar ,mentionez ca sint personal nedidactic . Pe aceasta tema a salarizarii personalului nedidactic vizavi de modul de calcul avem ( tot nedidacticul) nemultumiri !.Mentionez ca incepind cu anul 2011 sau produs anomalii in modul de calcul a salariilor personalului didactic si didactic auziliar fata de cel al /personalului nedidactic :Personalul nedidactit nu are in modul de calcul un salariu de incadrare ci direct salariu de baza in care este inclus sporul de vechime ,sprul de scoala speciala pe cind la celalalt personal didactic si didactic auxiliar nu este inclus in salariul de baza .O alta anomalie desi am o vechime in aceasta institutie si in aceasta unitate de peste 24 ani nu beneficiez de spor de stabilitate E posibil ca dupa 35 ani de vechime in munca sa fm tretati cu umilinta in fata colegilor nou angajati ?!

  4. Domnule Avocat
    Ma numesc Golban Sorin ,si va retin atentia cu urmatoarea situatie,am lucrat ca politist la IPJ Cluj timp de 18 ani de zile,mai precis pana in luna Noiembrie 2012,cand am fost pensionat medical gradul III,M-am inbolnavit in ultinii trei ani de activitate datorita abuzurilor si stresurilor la care am fost supus timp de peste 3 ani de zile de catre fostii mei sefi.
    La începutul anului 2014 prin martie sau aprilie Ministrul Administratiei si Internelor emite ordinul 35/2014 in care se specifica faptul ca politistii pensionati gradul III la cerere pot lucra din nou in politie.Cu toate ca am facut mai multe cerere atat la IPJ Cluj cat si la IGPR ,mi se refuza reactivarea in politie spunandumise ca eu nu ma incadrez in acel ordin.Cu toate ca am prezentat mai multe acte oficiale in care am aratat abuzurile la care am fost supus,acestea nu mi s-au luat in calcul.
    Va rog sa-mi comunicati daca as mai avea vreo sansa pentru reactivarea mea in politie,eventual prin instanta de judecata.
    Cu deosebit respect

  5. DOMNULE JURNALIST
    SUBSEMNATUL GALATANU GHEORGHE DIN COM. SAGNA, JUDETUL NEAMT, FIUL LUI PETREA SI A RUJEI, NASCUT LA DATA DE 08/AUG/1939 IN COM. SAGNA, JUDETUL NEAMT AM RAMAS MOSTENITOR IN URMA DECESULUI PARINTILOR CU 1HECTAR SI 25 ARI.
    PE TIMPUL COLECTIVULUI S-AU DAT 3 LOCURI DE CASA NUMITILOR:
    ENEA VIOREL
    FOSTA MOGOSESCU VASILE
    FOSTA BACUSCA ISIDOR
    DIN ANUL 1990 PANA IN PREZENT (2013) AM APELAT LA PRIMARIE CU NENUMARATE CERERI PENTRU TITLUL DE PROPRIETATE IN URMA MOSTENIRII ( DUPA MOARTEA PARINTILOR).
    DUPA MOARTEA MAMEI (GALATANU FR. RUJA) MI-A VENIT SA PLATESC TAXA DE MOSTENITOR.
    PENTRU CE AM PLATIT DACA NICI LA MOMENTUL 2014 ACTUAL EU NU AM TITLU PE PAMANTUL CEL DETIN?
    NOI AM FOST 4 FRATI DIN CARE 3 SUNT DECEDATI.
    DUPA ANII 1990 LA TOTI FRATII MEI LI S-AU FACUT DE LA PRIMARIE TITLURI DE PROPRIETATE.
    EU DUPA NENUMARATE CERERI IN 2012-2013 AM PRIMIT UN RASPUNS VERBAL CA TREBUIE SA DEZBAT MOSTENIREA CA SA MI SE FACA TITLU DE PROPRIETATE .
    CE MOSTENIRE TREBUIE DEZBATUTA DACA FRATII MEI AU DEJA TITLU ?
    AM RAMAS DOAR EU CU PAMANTUL CE MI SE CUVINE DE LA PARINTI, CA TOTI FRATII MEI AU DEJA TITLU PE PAMANTUL LOR .
    IN SPATELE CASEI MELE ESTE O CANALIZARE PENTRU A SE SCURGE APA DE PE CAMP. CANALIZAREA RESPECTIVA EU O STIU DE MIC COPIL.
    PE TIMPUL COLECTIVULUI CAND S-AU DAT LOCURI DE CASA CANALUL ERA INTRE CASA LUI MOGOSESCU VASILE SI BACOSCA ISIDOR.
    AMBII AU VANDUT CASELE.
    IN LOCUL LUI MOGOSESCU VASILE A CUMPARAT NUMITUL ZIS FIDEL( CARE ESTE SOFERUL PRIMARULUI), IAR IN LOCUL LUI BACOSCA ISIDOR A CUMPARAT NUMITUL PUIU REMUS( ESTE NEPOTUL LUI, SOFERUL PRIMARULUI).
    IN ANUL 2011 PE TIMPUL VERII NUMITUL PUIU REMUS A FACUT FUNDATIE PENTRU TEMELIA GARDULUI CU APROBAREA VICELUI PRIMAR CARE ERA DE FATA .
    DESI STIAU DE RISCUL DE INUNDATIE AU TURNAT FUNDATIA ACOPERIND CANALUL DE SCURGERE.
    EU FIIND OM DE 74 DE ANI SI STIIND CE SE INTAMPLA CAND PLOUA ( RISC DE INUNDATIE)
    L-AM RUGAT SA PUNA TUBURI SI SA NU ACOPERE CANALUL LUCRU PE CARE EI NU L-AU FACUT.
    IN DATA DE 08/06/2013 DUPA O PLOAIE PUTERNICA S-A INUNDAT TERENUL DISTRUGAND TOT CE PLANTASEM EU SI SOTIA MEA CARE ARE 71 DE ANI SI ESTE OPERATA IN URMA CU PATRU LUNI .
    SOTIA MEA CARE FACE EFORTURI MARI SA SE POATA MISCA( FIIND OPERATA) A FOST FOARTE AFECTATA DE CE S-A INTAMPLAT.
    AM ANUNTAT PRIMARIA SI AU VENIT LA FATA LOCULUI DOMNUL PRIMAR(IOCOB GHEORGHE) SI VICELE PRIMAR CARE VAZAND SITUATIA SI PE SOTIA MEA PLANGAND ( GALATANU ELENA ) IN LOC SA DEA O SOLUTIE LA PROBLEMA A ZIS CA* DE-AR DA DUMNEZEU UN POTOP CA SA VA INNECE PE TOTI SA VA SATURE DE PAMANT*.
    DE CE?
    IN DATA DE 08/06/2013 FIUL MEU A TOT APELAT LA PRIMARIE PRIN TELEFON PENTRU REMEDIEREA SITUATIEI DEOARECE DE FIECARE DATA CAND PLOUA IN GRADINA MEA SE INUNDA
    IN DATA DE 15/06/2013 CAND FIUL MEU L-A CONTACTAT PE VICELE PRIMAR I-A ZIS CA STIE CARE ESTE SITUATIA SI I-A INCHIS TELEFONUL IN NAS.
    VAZAND CA NU MI-A DAT NICI UN RASPUNS EU OM BATRAN LA ANII MEI M-AM APUCAT SA FAC SANT DE 20cm ADANCIME (LA UN METRU DISTANTA DE GARDUL LUI PUIU REMUS ) CA SA DAU DRUMUL LA APA.
    VECINUL MEU ( PUIU REMUS) CARE A INCHIS CANALUL A MERS LA PRIMARIE SI LA POLITIE,CARE S-AU PREZENTAT LA FATA LOCULUI.

    DOMNUL POLITAI (CIOBANU ) A INTRAT IN GRADINA LA MINE CU ACORDUL MEU SI A VAZUT CA AM DREPTATE CU CANALUL DAR MI-A SPUS CA DACA CONTINUI SA SAP E VORBA DE DOSAR PENAL. SI CA NU TREBUIE SA MA PUN CU EI DEOARE CE EI AU BANI.
    DE CE?
    O DATA SAU DE DOUA ORI PE SAPTAMANA NUMITUL ZIS FIDEL CAND DESFUNDA BAZINUL DE LA SCURGERE DE LA BAIE TOATA APA MIO DA CU FURTUNUL IN GRADINA.
    AM CHEMAT POLITIA ( NUMITUL AILENEI) DE NENUMARATE ORI LA FATA LOCULUI APELAND 112, SA PREZENTAT A VAZUT DAR NU SA LUAT NICI O MASURA DEOARE CE ACEST ZIS FIDEL LUCREAZA LA PRIMARIE CA SOFER DAR EL E TOT TIMPUL ACASA CU MASINA PRIMARIEI.
    DOMNULE COMISAR CER SI EU O ANCHETA DE LA BUCURESTI LA FATA LOCULUI .
    EU AM CAUTAT DREPTATE INCEPAND DE JOS ADICA DE LA PRIMARIA SAGNA .
    AM APELAT CATRE PREFECTURA NEAMT CU O SESIZARE .
    DE LA PREFECTURA NEAMT MIA VENIT UN RASPUNS. PRECUM CA PRIMARIA A INSTIINTAT PREFECTURA CU PROBLEMA RESPECTIVA SI CA NU POATE REZOLVA PREFECTURA PROBLEMA SI CA AR TREBUI SA MA JUDEC IN ISTANTA CU EI CA SA REZOLV ACEASTA PROBLEMA.
    DACA AVEAM O SITUATIE FINANCIARA MAI BUNA NU APELAM LA DUMNEAVOASTRA DAR EU AM UN VENIT CU TOT CU A SOTIEI DE 800 RON.
    -DIN CARE TREBUIE SA CUMPARAM AMANDOI TRATAMENTUL LUNAR CARE NE AJUNGE LA 4-500 RON
    -TREBUIE SA PLATIM UTILITATILE
    -LUMINA
    -IMPOZIT
    -ALIMENTE
    CUM SA MA JUDEC, CU CE BANI?
    PENTRU CA SOLUTIA DATA DE EI ESTE CEA DE MAI SUS ACUM MA ADRESEZ DUMNEAVOASTRA .
    CE MA SFATUITI CA TREBUIE SA FAC?
    PE DATA DE 04.10.2012 DOMNUL PRIMAR IACOB GHEORGHE MA CHEMAT LA PRIMARIE PRECUM CA A VENIT TITLU DE PROPRIETATE A MAMEI MELE NUMITA GALATANU FR. RUJA FARA SA FACA MASURATORI LA FATA LOCULUI, MA PUS SA SEMNEZ PRECUM CA AM RIDICAT TITLUL FARA SA MA LASE SAL CITESC .
    AJUNGAND ACASA COPII MEI CARE ARE SCOALA MAI MULTA DECAT MINE A VAZUT CA NU ESTE TOT PAMANTUL MAMEI MELE IN TITLU , A MAI VAZUT CA O PARTE DIN PAMANTUL LUI SOCRU MEU BULAI PETRU CARE ESTE MORT IN RAZBOI ESTE TRECUT IN TITLU MAMEI MELE GALATANU FR. RUJA.
    CAND AM INTREBAT PE DOMNUL PRIMAR IACOB GHEORGHE MIA RASPUNS CA DACA AM FOST PROST SI AM SEMNAT.
    VECINUL MEU PUIU REMUS A MAI FACUT DIFERITE ANECSE LANGA GARD SI IN CURTEA LUI CARE TOATA APA ARE SCURGEREA LA MINE IN GRADINA.
    AM AJUNS IN SITUATIA IN CARE MA GANDESC CA MAI BINE MIAS DA FOC SA MOR DECAT SA MAI CHINUI.
    VA ROG AJUTATIMA IN ACEASTA SITUATIE .

    DECLAR SI RASPUND PENTRU TOT CE AM SEMNALAT MAI SUS.
    VA MULTUMESC

    CONTACT TEL. 0764160223 – FIUL MEU ADRIAN
    DATA SEMNATURA
    08/07/2014 GALATANU GHEORGHE

  6. excelentele voastre,acum cand ami revad anscrisurile ce le am facut an timp la adresa acestui don voiculescu, ma antreb cu rusine,,oare tie bogatule nu ti este rusine cand auzi la postul tau de televiziune melodi desantate si anoste de pilda acel vaietat tanguire,, nora pentru mata,,……………… de asta au crapat la revolutie atatia sa te angrasi tu si ai tai,,……………am mers la ,,facias,, si am gasit acolo un avocat mai lacom ca tine,,.rusinec romani rusine romania,,…………… nu mi am rezolvat nimic , batjocura mea cand am fost dat afara din spital la fundeni,,.rusine romani rusine romania,,……

  7. Azi cineva impartea fluturasi cu antentul FACIAS,si citind am ramas contrariat ca aparea numele Dan Voiculescu,si probabil este unul si aceias persoana care a fost declarat informator ordinar al Securitatii,cu multe victime la activ,si eu il consider un criminal ideologic comunist,de o crunta nesimtire de care nu ma mir ca vine sa ne dea lectii de democratie,vorbeste de abuzurile statului cu cetatenii la care a participat din plin in perioada comunista.Critica pe Basescu pe care nu zic ca e un sfint,dar eu am admiratie pentru acest guvern aflat in cea mai ingrata situatie,in masurile dureroase dar nedesare de redresare a deficitului bugetar,si sin destul de multumit cu prestatia lui Basescu,chiar daca o fi avind si greseli,dar oricum,fata de marele jaf criminal si tilharesc comunist din perioada Iliesci-Nastase,sintem departe.Acum a aparut omul de salon Crin Antonescu,aliat cu PSD-Partidul Sociomafiei Diplomate,santajistul ordinar Dan Diaconescu care se pare ca ar fi tigan din Caracal,si turnatorul comunist Dan Voiculescu sa ne hipnotizeze cu ideologia lor !Inaintea loe mai aparuse marea spurcaciune comunista,marele clopotar al ideologiei comuniste delirante Paunescu Adrian,al carui cadavru profaneaza zona sacra a Cimitirului Belu,in loc sa-l fi dus la Ghencea linga criminalii comunisti Ceausescu !.

  8. in luna februarie 2011 am fost anchetata de 2 inspectori fiscali care imi percep tva -ul pentru 1 casa vanduta in februarie 2007 si 2 case vandute in 2008.aceste case le construisem pentru mine in regie proprie si ori de cate ori ma blocam le vindeam.Mi se spune ca am depasit plafonul de 35000 euro.in momentul in care am incheiat act notarial nicaieri nu stipula ca eu trebuie sa platesc tva doar impozitul aferent tranzactiei.Sunt intr-o situatie foarte dificila cu 2 copii iar ei mi-au pus sechestru pe bunuri pe motiv ca le datorez 243000 lei cu penalizari.Va rog daca cineva ma poate indruma ce este de facut.

  9. Buna, Sunt din Timisoara si sunt impreuna cu familia evacuata din locuinta pe care sotul meu a detinut-o inca din 1969. Locuinta a fost primita de la o familie de nemti care AU PLECAT LEGAL din tara, adica au fost despagubiti la timpul respectiv de stat. Cum se face ca ca dupa cca 35 ani au dreptul de a primi inapoi locuinta, iar noi sa fim evacuati si sa nu mai avem unde sta. De cumparat nu am putut sa o cumparam (nici legea nu ne-a permis, nici bani nu am avut).Primaria Timisoara nu are locuinte si stam pe unde apucam,parca am fi ultimii oameni. Va rog foarte frumos sa ma ajutati sa primesc o locuinta unde se poate locui decent asa cum ne-a fost viata pana la evacuare. Multumesc

  10. Va scriu in numele tatalui meu in varsta de 62 de ani deoarece se confrunta cu o problema. Anul ce a trecut a facut o cerere de extindere si modernizare pentru un modul (de la 12mp la 32 mp) in care isi desfasoara activitatea P.F.-ul lui. A primit acordul primariei si a facut toate demersurile pentru a obtine certificatul de urbanism si avizele necesara. A depus dosarul si a construit modulul fara a mai astepta sa iasa autorizatia deoarece venea frigul si nu mai putea sa toarne betonul. A fost amendat pentru greseala facuta de organele statului cu suma de 2000 ron cu conditia de a intra in legalitate. Aici incepe problema…NU I SE PERMITE INTRAREA IN LEGALITATE….deoarece o distinsa doamna sefa de serviciu pe la ANAF (direct interesata de acest teren) ce locuieste in vecinatate l-a hartuit prin diverse mijloace trimitandu-i garda financiara, corpul de control al primariei, arhitectul sef al orasului. La primarie a avut surpriza ca primul dosar sa-i fie respins dupa exact 30 zile deoarece planul de pozitionare al modulului era gresit(tin sa mentionez ca in cazul oricarei greseli sau in momentul in care dosarul se considera a fi incomplet in termen de 5 zile trebuie restituit pentru a fi refacut).Dupa ce a refacut problema i-a inmanat dosarul personal doamnei inspectoare care s-a ocupat de el in toata aceasta perioada. Dupa alte 30 de zile in care i-a fost zis ca trebuie alt certificat de urbanism a aflat cu surprindere ca acest dosar s-a pierdut. Cel de-al doilea certificat de urbanism s-a intocmit cu o serie de avize bonus fata de primul. Am mers la institutiile abilitate pentru a-mi elibera alte avize in urma chitantelor pe care le pastrasem acasa si am intocmit iar dosarul cel vechi pe care l-am anexat la certificatul nou de urbanism si l-am depus pentru aprobare. Am fost asigurati de doamna inspectoare ca acum nu mai sunt probleme si sa asteptam 30 de zile. Eu insa am o mare convingere ca nici acest dosar nu o sa treaca spre aprobare deoarece arhitectul sef in persoana ne-a indrumat sa ”ne intelegem cu doamna de la ANAF poate are vreo pretentie” ca altfel nu o sa se aprobe, doamna inspectoare care a intocmit dosarul mi-a relatat in particular ca s-a saturat de presiunile care se fac si doamnele de la corpul de control al primariei ne-a zis ca doamna de la anaf a ajuns pana la primar. Dupa toate acestea am aflat de la o sursa din primarie ca suntem mici si au intervenit persoane puternice si ca o sa ne plimbe cu dosarul pana o sa treaca nu stiu ce termen care nu n-i s-a comunicat si o sa fim demolati.
    Si as mai avea o problema care ar rezolva partial prima problema: am un dosar la fondul proprietatea pentru un teren de aproximativ 230 mp. In schimbul acestui teren pot dobandi terenul unde am amplasat modulul . Daca da. ce baza legala am?
    multumesc anticipat

  11. Am contestat la Giurgiu decizia de incetare a contractului de munca in baza legii 329/2009 ca urmare a interzicerii cumulului pensiei cu salariul. Mi s-a dat dreptate ca mi s-au incalcat drepturile dar, ca intimata a procedat corect prin desfacerea contractului de munca.
    Am facut recurs la Curtea de Apel Bucuresti, si s-a dat urmatoarea decizie:”Respinge cererea de sesizare a Curtii Constitutionale exceptia fiind inadmisibila. Respinge recursul ca nefondat. Irevocabila cat priveste solutia data recursului. Cu recurs in 48 de ore de la pronuntare pentru dispozitia de respingere a sesizarii Cutii Constitutionale.”
    Va rog sa ma ajutati sa aju7ng cu acest proces la CEDO……..
    Cu respect, Anton Gheorghe, Giurgiu, str. N.Voda bl.43/853, sc A ap.12 tel:0740213975

  12. Va scriu în numele tatălui mei care este în varstă de 83 de ani si care este persoană evacuată dintr-o casă naţionalizată pe care a cumpărat-o cf Legii 112 şi pe care a pierdut o cf Legii 10, după ce a cumpărarea s-a făcut de bună credinţă de la stat. În prezent, tatăl meu stă cu chirie (14 mii lei/lună), este f bolnav şi suferă cumplit în fiecare zi când realizează că a muncit o viaţă şi în prezent nu are nimic fizic. Este marcat de un sentiment al nulităţii şi fac eforturi ca să-i dau motivaţii, ca să trăiască. Având în vedere cele prezentate, vă rugăm să ne comunicaţi dacă este posibilă o chemare în instaţă a statului român, pe legea 1, pentru acordarea de despăgubiri pentru o persoană evacuată dintr-o casă naţionalizată pe care a cumpărat-o de bună credinţă şi pe care a pierdut-o în instanţă la nişte proprietari fictivi care nu au dovedit cu acte clare, doveditoare că sunt proprietarii de drept. Dacă există există această posibilitate putem fi contactaţi la tf 0731.199.300. Multumim şi aşteptăm un răspuns de la dvs

  13. MA numesc IONESCU GABRIEL sunt din BACAU si as dori sa stiu daca se poate solutiona o problema de restituire a unor utilaje ce au fost luate in mod abuziv de catre COMUNISTI si inca nu au fost restituite,detin un dosar depus la primaria BACAU de vreo citiva ani.Mentionez ca in momentul confiscarii utilajelor s-a intocmit un proces verbal de confiscare si dat publicitatii in monitorul oficial din acea vreme, ce detin un exemplar.Specific ca si imobilul in care locuia familia a fost nationalizat dar am reusit sa fie restituit familiei .Va rog sa imi raspunde-ti la adresa de email mentionata mai sus.MULTUMESC ANTICIPAT.

  14. Sunt din Bucuresti am mostenit o casa din partea bunicilor paterni in Calea 13 Setembrie nr. 188 a . Suntem in procese cu statul (primaria sect.5 si primaria municipiului bucuresti ) din anul 1996 cind am vrut sa vindem acest imobil si n-i s-a spus ca acest imobil este expropriat cu legea 112 desi nu primise nici bunuri materiale nici alta locuinta . Noi mostenitorii am platit toate impozitele si taxele la zi , inclusiv anii dupa deschiderea proceselor si pina astazi . Cese poate face ? Nici nu putem construii nimic acolo nici nu putem vinde .

  15. Am si eu o intrebare. statul roman nu este obligat sa proportioneze o locuinta ori un loc de pamant unde sa se ridice o casa a cetateanului roman cu familie formata din 5 persoane ???

  16. revin excelentele voastre pret de cateva secunde, rog din suflet daca exista un binevoitor care sa mi vanda la pretul pietei firestem catevaflacoane ,,cinci,, de doxium original eu alvoi binecuvanta zilnic,…nu sunt miliardar. sunt un rezervist doar care a nuncit greu 30 de ani an aceasta tara si am doar 2087 roni pensie militara, la s. t. s. unde am ajuns gteu si cu competenta,….. fiti binecuvantati buni crestini,…………….sa traiti ,,tanasemarian251146@yahoo.com,,…………………….nihil sine deo,………….

  17. excelentele voastre cu multa stima multumesc ,.mi am vazut anscrisul publicat,.sa va binecuvanteze dumnezeu,.,,nu sunt sectant desi si asta se poate post89 eu nu l percep pe dumnezeu ca pe un mosulet care ne bate pe uma cand gresim ci ca pe creatorul universului,.,,sa traiti,,…

  18. excelentele voastre parcurgem din nou acelasi drum comunist de odinioara cand unele produse medicamentele erau lipsa sau pe import est, inoperabile an cazuri extreme sau de felul lor,.sa citez o banala capsula de zaharina indigena care ramane nedizolvata an cana, an vreme ce o a;ta de oriunde se dizolva instant,…. concret de pe piata a disparut produsul de a dreptul ,,un panaceu,, numit doxium de la firma om elvetia,,gasin an loc un produs doxilek cehia verificat de slaba uzanta,…. cel original era o adevarata minune a tehnicii farmaceutice cunosc relatari concrete,…. sunt firme de varf iar demnitarii nu anteleg ca este casi un handicap sa iei astfel de masuri aberante si sacscoti de pe piata,produse serioase rusine romani rusine romania,………………o alta disvutie s a discutat,,perfect autentic,, ca domnul ,,s. o. v. ,,este un pericol social,,cazul gelsor,,………dar an cazul meu acel colonel doctor de la spitalul ministerului de interne care mi a spus sec fara sacma atinga macar,,citez,,ala daca are creierul inflamat vine alta data,, aceea clona sinistra a dr. mengele criminalul nazist an serie al istoriei acel imbecil si criminal ce este,decat un infractor moral,…..va multumesc excelentele voastre,cu stima , semneaza maistru militar an rezerva tanase marian de la s. t. s. , sa traiti,………

  19. Domnule Voiculescu,

    Sunt unul din cetatenii Romaniei refugiati in timpul celui de al doilea razboi mondial din Basarabia.
    La data de 15 martie 2007 Comisia Judeteana de aplicare a legii nr. 290/2003 a emis pe numele meu o hotarare prin care mi se recunostea dreptul la o suma de bani despagubire pentru bunurile ramase sau retinute in Basarabia ca urmare a aplicarii Tratatului de Pace semnat intre Romania si Puterile Aliate la Paris la 10 febr. 1947.
    Din pacate, in afara de sus-mentionata hotarare, nimic altceva nu am primit.
    Am 72 de ani si as dori, daca puteti, sa ma ajutati sa intru in posesia despagubirii cat mai sunt inca in viata si mai pot sa ma bucur de ea.

    Ma puteti contacta la adresa de email pe care am furnizat-o la inscrierea acestui post pe site-ul dumneavoastra.

    Va multumesc.

  20. va rog sa-mi spuneti daca toata aceasta procedura prin care firma de avocatura Coltuc ajuta pensionarii sa dea in judecata Guvernul este gratuita pentru pensionari sau sunt unele cheltuieli de platit?

  21. Buna seara,
    Ma numesc PORUMBITA ILIE,locuiesc in CRAIOVA,str.
    DRAGOSLAVELE nr.32,CNP1480225163211,CIseriaDX numar
    348368,dosar pensionare nr.301468,va rog sa fiu luat
    in evidenta celor care doresc sa actioneze in justitie
    Guvernul Romaniei pentru reducera ilegala cu 15% a
    pensiilor.
    In speranta ca ne veti sustine in acest demers,va multumesc anticipat si va stau la dispozitie cu orice
    relatie in acest sens.Telefon 0251 426442

  22. va rog sa ma ajutati cu informatii in legatura cu modul in care imi pot ajuta parintii sa dea in judecata statul roman pentru nedreptatea care li se face de a li se opri 15% din pensie dupa peste 30 ani de munca. tin sa precizez ca ambii parinti sunt pensionari, au fiecare dintre ei 70 ani si este o mare nedreptate ceea ce se intampla. astept sa aflu de la dvs cum trebuie sa procedez pentru intocmirea si depunerea dosarelor.
    multumesc mult si sa dea dumnezeu sa aveti succes in demersurile dumneavoastra.

  23. Doresc sa ma inscriu la Fundatia dvs. pentru a da in judecata acest Guvern si Stat condus PROST, PROST, PROST.
    Multumesc – daca mai este nevoie de acte, va rog sa-mi comunicati.

  24. cum ma pot inscrie si eu in randul celor pe care ii reprezentati in instanta contra Guvernului?

  25. Buna seara,
    Ascult seara de seara Sinteza Zilei , moderata de Mihai Gadea, o emisiune excelenta, interesanta,cu probleme grele,grave ale romanilor adevarati,pentru ca toti falsii si mincinosii sunt la putere.In seara aceasta l-am auzit pe dl.Voiculescu despre dosarele pensionarilor care vor sa dea Guvernul Romaniei in judecata pentru stirbirea cu 15% a pensiilor.
    Sunt pensionara din septembrie 2009, am fost cadru didactic (profesor)timp de 38 de ani, iar acum ma intriga greselile facute de cei din fruntea statului. Reducerea pensiei cu 15% este o incalcare grosolana a unui drept castigat. Vreau sa ma alatur si eu celor ce au dosare la dumneavoastra si nu stiu procedura.
    Va transmit cateva date de identificare: Neagu Cristiana Daniela, din Giurgiu, st.Ioan Ignat nr.10, Dosar pensie nr. 081388, CI seria GG nr228532, CNP 2471218520026, telefon 0723581010. Va rog sa ma luati si pe mine in evidenta,iar daca trebuie sa depun vreun dosar, comunicati-mi prin e-mail. Va multumesc

  26. Nu sunt deacord cu reducerea pensiei,deorece nu-mi pot permite acum sa-mi cumpar toate medicamentele ptr mine si sotul meu toate medicamentele,dar redusa cu 15%?
    Va rog sa-mi spune-ti cum trebuie sa procedez ptr a depune dosarul??
    Va multumesc,ptr speranta oferita,sper sa apuc ziua cind va fi real!
    Ionescu Viorica,Targoviste

  27. sunt pensionara vaduva nascuta in 23 dec. 1948 in lagarul de deportati horlofca fosta u.r.s.s am o pensie de 783lei si indemnizatie dupa legea 118/90 de 195lei.doresc sa fiu luata in evidenta dv privind ajutorarea celor care dau in judecata guvernul romaniei. va multumesc.

  28. sunt nascuta in 23 decembrie 1948 intr-un lagar de deportati din fosta u.r.s.s,pensionara vaduva cu o pensie de 783 lei si o indemnizatie dupa legea 118 de 195 lei.doresc sa fiu luata in evidenta dv.privind ajutorarea celor care doresc sa actioneze in judecata guvernul romaniei. va multumesc

  29. sunt din brasov si as-i dori si eu sa ma apara avocatii domnului voiculescu in legatura cu darea in judecata a guvernului pentru reducerea pensiei al meu si al sotiei.

  30. doaMNEI ,,MELA,,,.SA CONCHIDEM SERIOS ,,NU MAI ANCAPE NICI O ALTA ANSIRUIRE DE CUVINTE,.. DUMNEAVOASTRA NU AVETI DE SCRIS CUIVA DIN ACEASTA TARA SI AMARATA ROMANIA, ATI SPUS CE TREBUIA SI CUI TREBUIA RESTUL SE VA REZOLVA DE LA SINE PRIN CONTRIBUTIA DIVINAA ACESTUI OM ,,MARE,, SI DEMNITAR ROMAN EXCELENTA SA DOMNUL SENATOR DAN VOICULESCU SAASTEPTAM CEVA TIMP,DACA ACEST OM DEOSEBIT ASI VA REUSI DEMERSUL NOBIL ,SACRU SI CURAT,MULTE SE VORSCHIMBA AN ACEASTATARA,AMARATA SIDOMINATA DE MIZERII DE OAMENI NUMITA DE MILENII ROMANIA,……………….SA ANALTATI ZILNIC O CHEMARE DIVINA LA MARELE CREATOR PENTRU BINELE ACESTUI SEMEN AL NOSTRU CARE NE AJUTA,.FIE EL BINECUVANTAT,.REPET NU SUNT SECTANT DESI SI ASTA SEPOATE POST89 EU NU L PERCEP PE DUMNEZEU CA PE UN MOSULET CARE NEBATE PE UMAR CAND GRESIM CI CA PE CREATORUL UNIVERSULUI,.STIM CU TOTII CE ANSEAMNA ,,INTELIGENTA UNIVERSALA,,.,,TRAIASCA DOMNUL SENATOR EXCELENTA SA DAN VOICULESCU,POATE ANTR UN VICTORIOS VIITOR SI UN PRIM MINISTRU ANTR UN ALT GUVERN ANTR O NOUATARA A NOASTRA ,NOUA ROMANIE CONDUSA AN REGALITATE,….NIHIL SINE DEO,,…………..MULTUMESC DIN NOU DOMNILOR MEDIATORI PENTRU GRUPAREA ANSCRISURILOR MELE AICI AN ,,MEDIA INTERNET,,.DOAMNEI MELA SA VA TRAIASCAMAMA VISUL DE AUR AL FIECARUI BUN CRESTIN,.NIHIL SINE DEO,,.SCUZATI MI SCRISUL DIFICIL,,NU AGRAMAT,, DATORAT UNUI ACCIDENT VASCULAR DE ACUM CINCI ANI SI LA CARE UN COLONEL MEDIC AL MINISTERULUI DE INTERNE MI A SPUS NEMERNICUL,.CITEZ,,ALA DACA ARE CREIERUL INFLAMAT VINE ALTA DATA,,.ERAM UN MILITAR AN REZERVA NU UN AUROLAC CULES DE PRIN CANALE SI ACELA O ENTITATE UMANA SARMANUL,,.VIVAT EXCELENTA SA DOMNUL SENATOR DAN VOICULESCU,,.SIC VOLO NIHIL SINE DEO,.

  31. vreau sa stiu cui trebuie sa ma adresez si acte trebuie prezentate pentru a nu i se diminua cu 15% pensia mamei mele si pensia de urmas al nepotului meu;
    multumesc

  32. excelentele voastre ,doamnelor si domnilor,parcurgem o noua zi,eu astept cu nerabdare ziua de 07 yunie cand voi fi an fata demnitarului care mi va oferi linistea ,trimisul forumului ,,facias,, un avocat al acestei organizatii demne de a apara drepturile ,,uitate,, ale omului de rand,…..eu nu ma pot opri sa antreb sunt uimit consternat,deci daca un infractor fura un act de proprietate sau se afla oricum dontr un context amiabil an posesia lui si vine cu un credit ipotecar fraudulos ,tu cetateanule de rand nu poti afla bamca unde infractorul ti a ipotecat bunul tau de pret,…….politia nationala da din umeri,este aceiasi politie nationala care an cazul meu, nu mi a rezolvat acum 16 ani un furt grosolan la casa parintilor mei ioan si virginia,,.,, dumnezeu sa i odihneasca,, cand an afara de lucruri de valoare nemernicii au gasit vin s au ambatat si au distrus la ,,chef,, lucruri pasive din casa,……….astazi acesti infractori s au multiplicat , traiesc nesupraveghati si nemonitorizati an clan,huzuresc , seara dupa o zi de nemunca ies sa se relaxeze la strada cu bicicleta sau joaca futbol,l acesti paraziti an custodia soxietatii bolnave an totalitatea ei,.desigur mizeriile de oameni se amuza cand vad ofiteri de politie nemultumiti, indiferenti de starea morala a societatii agresata de aceste taieri de salarii,.este ziua lot de glorie a infractiunii si nationale,………..privim la romanul care ancearca sa faca ceva pentru noi, cei sarmani si parasiti,…fie binecuvantat acest om , natiune romana salutati omenia si competenta excelentei sale domnului senator si presedinte de partid domnul dan voiculescu,.scuze excelentelor voastre doamnelor si domnilor pentru scrisul dificil,,nu agramat,, datorat,unui accident vascular petrecut acum cinci ani si la care trei medici mizerabili clone sinistre ale dr. mengele criminalul nazistan serie al istoriei m au parasit iar unul mi a spus nemernicul si militar,,.citez,.,,ala daca are creierul inflamat vine alta data,,……..multumesc nihil sine deo,……..nu sunt sectant desi si asta se poate post89 eu nu l percep pe dumnezeu ca pe un mosulet care ne bate pe umar cand gresim ci ca pe creatorul universului,…………..

  33. adenda sa reliefez si sa mi cer scuze pentru scrisul dificil,, nu agramat ,,am o disfunctie neurologica datorata acelui accident vascular descris,……………mi se fura 70 de roni din pensia militara ,dar nu mi s a facut nici o imagistica la acel accidentvascular angrozitor iar repet o clona sinistra a dr. mengele criminalul nazist an serie al istoriei mi a refuzat asistenta medicala,….era beat cred trait bine si l deranjasem ticalosul,cand mai schimbam aceasta tara amarata dominata de jeguri si gunoaie,.

  34. de notat astazi 02 iunie 2010 ma uit la t. v. ,,nasul si nu mi vine sa cred ,.cineva al discrediteaza pe domnul senator, excelenta sa domnul senator danvoiculescu,……rusine mascaradei din romania,…………. ,ie un medicde la spitalul ministerului de interne mi a spus cand am suferit un accident vascular grav, fara sa se apropie de mine ,ala daca are creierul inflamat vine alta data,.rusine romani rusine romania,,…………….recent o ticaloasa cu studii superioare garagaianu felicia mi a ous an credit ipotecarcasa parinteasca,. am un stress de nedescris , de luni de zile am accesat demnitari ai acestei tari bolnave, astfel pe domnul isarescu,domnul adrianvasilescu, si multi altii scriind an disperare politiei nationale care da din umeri apoi nesimtitului domn si primar general oprescu un saltimbanc care nici nu are de fapt un blog de comunicare cu cetateni ci fantasmagorii, este un ridicul circar si saltimbanc,……………………..mi a raspuns solicitarii mele legate de aceasta frauda cu un credit ipotecar excelenta sa domnul senator dan voiculescu ,un om antre oameni si un om pentru oameni,….fie biecuvantat acest semen al nostru si pentru noi,.rusine denigratorilor gen nasul o paiata nationala,grasut cu barbita patron de hotel simulte altele,…..rusine romani rusine romania,jos circul ieftin ,……..traiasca excelenta sa domnul presedinte dan voiculescu care mi a redat o speranta,.astept cu nerabdare elucidarea problemei mele legata de fapt deo drama la nivel national caci multi pot fi excrocati de infractori si nu se erijeaza nimeni an apararea sa rusine romani rusine romania,.traiasca reprezentantul poporului excelenta sadomnul senator dan voiculescu,. semneaza maistru militar de la ,,s. t. s. ,,tanase marian,..nihil sine deo,…

  35. este foarte serios ca scriu acum an ancheierea anscrisului meu cer din nou scuze pentru scrisul dificil,,nu agramat,, am explicat cauza, .excelentelor voastre desi nu am o pensie uriasa sunt multumit dar nu uit ca raportat la enormitate ce mi a spus o colonelul si doctor de la ministerul de interne spital,,ala daca are creierul inflamat vine alta data,, era acel neom o clona sinistra a dr. mengele criminalul nazst an serie al istoriei, mie deja mi se fura si la acest moment din pecia militara,astfel mi se fura 70 de roni lunar ca si contributie la ,,c. a. s. ,, desi nu primesc absolut absolut nimic, va invit din suflet domnilor si doamnelor accesati pe ,,google,,…,,spitalul militar al ministerului de interne,, si o sa gasiti .,,scrisoarea deschisa adesata spitalului militar al ministerului de interne,, care ami reda perfect drama mea suferita de cinci ani ancoace,..nu ma raliez contra cuiva deunde am mancat o paine dar dacaas trai antr o tara a dreptatii as imagina o sesizare din oficiu a demnitatii nationale numita ,,facias,, care sa i dea an judecata pe calaii mei medicii m. i. caee sa mi suporte toate cheltuielile necesare ansanatosirii astfel stiu ca an clinici competente din occident se face chiar antr o faza comparativa cu a mea,su control imagistic de varf o mica trepanatie de un centimetru patrat princare seextrage cheagul presant pe terminatiile nervoase,.ceti antelege ce am vrut sa scriu nu ca o gluma ci doar daca ati citit anscrisul de pe google,..dar ramane o gluma am capatat competente noi dupa89 de care an miicimea sufletului nostru nu suntem anca si competenti, voi de fapr oameni sicu studii superioare,………..rusine romani rusine romania,……..sa traiti,……..

  36. ca un suplimental anscrisului meu,…..militarii rezervisti care vor fi afectatide motivatia guvernului sa la aminteasca acestora ca hnu li s a calculat corect pensia sunt datoare autoritatile la corectarea pensiei militare an a da an plus cele cerute de grupa unu de munca ce am avut o, si care nu s a aplicat,.am muncit greu la s. t. s. ,,pentru demnitarii tarii mu mai conteaza care au fost ei,erau momente cand laora de sfarsita programului se spunea,,nu pleaca nimeni acasa vone un mobil pentru o operatie tehnica,…cand intram an concediu, si eram la o statiune primul lucru ca ordin era sa accesez sediul de politie si sa raportez locatia,……domnul presedonte basescu sa nu uite ca tatal sau a fost ofiter nu trebuie jigniti acesti oameni cu atributii speciale an orice tata a lumii si cu grade diferite ce se suprapun peste acela de soldat al unei natiuni,de multe oricand vezi un grup de militari ai numesti generic soldati ai unei natiuni si atat,……..fie binecuvantat acest nume sacru al unui demnitar numit dan voiculescu,excelenta sa domnul dan voiculescu,…sa traiti,…..natiune romana salutati cu respect acest om,……………..

  37. excelentele voastre ma numesc tanase ,arian sunt maistru militar an rezerva al s. t. s. cer scuze pentru scrisul dificil ,,nu agtamat,, am o disfunctie neurologica datorata unui accident vascular petrecut acum cinci ani si la care moment un colonel doctor de la spitalul militar al ministerului de interne mi a spus fara sase apropie de mine,,citez,….ala daca are creierul inflamat vine alta data,,…….am ra,as cu grave disfunctii,………..exce;entele voastre nu pentru acest lucru transmit anscrisul meu , nu acuz institutia de unde am mancat o paine 25 de ani ci doar doresc sa salut cu respect pe excelenta sa domnul presedinte dan voiculescu si forumul facias, pentru acest salt incomensurabil an lumea actuala aticalosilor si a ticalosiei an care un om obisnuit este haituit de infractori ,astfel am cautat un raspuns timp de aproape un an la o antrebare legata de un creditipotecar fraudulos facut de o infractoare cu studii superioare ,,ofosta chiriasa a mea la casa parintilor decedati ce am mostenit o eu,……deci accentuez ca sa fiu anteles daca un individ si infractor va pune casa an credit ipitecar cu un act furat sau num sa numim asa nu aveti nici o posibilitate sa depistati banca din cele 22 de banci din sistem,….este o trauma nationala sigur politia nationala va da din umeri,…….am ancercat la disperare un ajutor ,nu l am gasit, l am cautat tot an disperare pe omul invizibil an media internet primarul caraghios de a dreptul sorin oprescu sau alti demnitari mari al bancii nationale de pilda,nu s a putut face nimic,.recent excelentele voastre am gasit forumul ,,facias,, si mi s a dat o speranta am fost programat la o audienta pe data de 07 iunie 2010 la un avocat,.multumesc domnului senator dan voiculescu am o speranta ca voi gasi un raspuns competent, si va adresez anca o data domnule senator dan voiculescu multumiri adresate aici an ,,media internet,, existati pentru noi cei multi sunteti o speranta pentru toti cei anselati acum 20 de ani si de 20 de ani,…….ma ra;iez cu semnatura mea tuturor actelor prin care ne sustineti excelenta cu cel mai deosebit respect,.sa traiti,..maistru militar an rezerva tanase marian de la s. t. s.

  38. Beneficiez de pensie de urmas dupa sotul meu in valoare de 400 lei.
    Voi fi afectata de reducerea de 15 %?
    FACIAS imi acorda asistenta juridica gratuita daca actionez statul in judecata pentru abuz?
    Multumesc!

  39. Buna seara!

    Ma numesc Dima Steluta,sunt pensionar de invaliditate gr.II,ca urmare a unui infarct miocardic acut,sunt vaduva,am 56 ani,am o pensie de 620 Ron/luna si doresc a fi luata in evidenta dv.privind ajutorarea celor ce doresc sa actioneze in judecata Guvernul Romaniei,in urma deciziei de reducere a pensiei cu 15 % incepand cu 01.06.2010.Facturile lunare si medicamentele insumeaza lunar 580 Ron.Daca cineva imi poate da o solutie si anume cum sa poata trai o persoana cu 140 Ron/luna ii voi fi recunoscatoare.
    Am incredere in verticalitatea dv.si consider ca ne veti putea sustine in acest demers.
    Altfel, consider ca acesta masura face parte din definitia genocidului.
    In speranta ca ne veti sustine in acest demers,va multumesc anticipat si va stau la dispozitie cu orice relatie in acest sens!

  40. Ma numesc NYEGRAI GHEZA SI SANT DIN ORASUL CAREI JUDETUL SATU MARE SI SANT PENSIONAR LA LIMITA DE VARSTA SI AM O PENSIE DE 942 DE LEI DUPA 36 DE ANI DE MUNCA IN GRUPA UNU SI DOI VA ROG RESPECTUOS A FI LUAT IN EVIDENTA CELOR CE DORESC SA ACTIONEZE IN JUSTITIE Guvernul Romaniei pentru reducerea ilegala cu 15% a pensiei pentru limita de varsta aflata in plata. Fiind interesul meu va stau la dispozitie permanent cu toate datele si documentele necesare intreprinderii demersului respectiv. CU DEOSEBITA STIMA,.SANT NASCUT IN ANU 1952 SEP.24

  41. Ma numesc NYEGRAI GHEZA SI SANT DIN ORASUL CAREI JUDETUL SATU MARE SI SANT PENSIONAR LA LIMITA DE VARSTA SI AM O PENSIE DE 942 DE LEI DUPA 36 DE ANI DE MUNCA IN GRUPA UNU SI DOI VA ROG RESPECTUOS A FI LUAT IN EVIDENTA CELOR CE DORESC SA ACTIONEZE IN JUSTITIE .SANT NASCUT IN ANU 1952 SEP.24

  42. Ma numesc CORNEANU I. EMIL, fiul lui IOAN si FLOAREA, nascut la 13.04.1944.,in Bucuresti, Sectorul 1,C.N.P.1440413400023,domiciliat in Bucuresti, Str. Burdujeni.Nr.7, Bloc B 2, Scara B, Etj.7,Apt. 74, Sectorul 3, posesorul C.I.,Sr.RR, Nr.494638, emisa de SPCEP S3 biroul nr.4,la 21.11.2007, pensionar M.A.I.pentru limita de varsta, din anul 1998, Dosar Nr.53504622 M.A.I./1998.TEL. 0213402255 si 0720051420, VA ROG RESPECTUOS A FI LUAT IN EVIDENTA CELOR CE DORESC SA ACTIONEZE IN JUSTITIE Guvernul Romaniei pentru reducerea ilegala cu 15% a pensiei pentru limita de varsta aflata in plata. Fiind interesul meu va stau la dispozitie permanent cu toate datele si documentele necesare intreprinderii demersului respectiv. CU DEOSEBITA STIMA,

  43. Catre Domnul Dan Voiculescu.
    Buna ziua Domnule Voiculescu sant un cetatean plecat din tara si am vazut un fragment din ce ati spus pe internet.
    **Tot RESPECTUL am pt oameni ca DV care incearca sa ajute oameni cu asemenea probleme** dar va rog din inima sa nu creati **vise placute**iar apoi sa-i treziti cu dus rece caci atunci doare DOARE foarte mult.
    Ma intreb oare **Santeti oare ultimul CAVALER(ROBIN HOOD)
    care sar bate pt saraci!!! vom trai si vom vedea.
    Cu toata STIMA unul care acum nu s-ar mai intoarce acasa

  44. Bună ziua,nelămurirea mea se referă la următoarea problemă:după împlinirea a 10 ani de activitate în acelaşi loc de muncă,în 10 ianuarie anul curent, ar fi trebuit să iau acel „spor de fidelitate” stipulat prin lege. Dar salariile fiind „îngheţate” la nivelul celui din decembrie 2009,acest lucru nu s-a mai întâmplat.Totuşi, colegii încadraţi la sfârşitul lunii decembrie, primesc acest spor. Este normal?

  45. Am cumparat o locuinta in baza Legii 112/1995, pe care bineanteles ca am pierdut-o in instanta cu ajutorul mafiei locale formate din avocati ,procuristi, judecatori,fara ca statul roman sa-mi asigure o locuinta mie si familiei mele compusa din doi copii minori.Practic ne-au lasat pe drumuri si cu banii furati de catre statul de drept in care traim.
    Ne judecam in instanta pentru imbunatatirile aduse imobilului de ani buni, fara ca instantele romanesti sa aiba minim de clementa si bun simt fata de amaratii care isi cer cu disperare prin orice mijloace banii inapoi.
    Suntem bugetari am contractat un credit bancar pentru a achizitiona o alta locuinta si pe care riscam sa o pierdem pentru ca nu mai sunt bani de rate la banca.
    Solicitam sprijin fundatiei dumneavoastra pentru a recupera banii furati de camatarii statului de drept, cu despagubirile morale si materiale de rigoare pentru fapta penala comisa de statul roman care mai este si membru UE .Nici o pedeapsa nu este suficienta pentru acesti hoti care ne privesc de sus cocotati acolo de amaratul de popor roman prin pomana electorala si ne dau noua indicatii cum sa strangem cureaua .Ei care sunt mafia in persoana inconjurati de lux si corupti, si ne mai iau drept fraieri,fara a se gandi ca vor plati cat de curand, ca EI sunt in slujba noastra si nu invers, se cred Dumnezeu ,jura stramb pe Biblie.
    DUMNEZEU SI POPORUL ROMAN II V-A PEDEPSI!

  46. Ma numesc Dorina Satnoianu,sunt pensionara si in foarte scurt timp voi fi afectata de masura inumana luata de Guvernul Romaniei, aceea de a reduce pensiile tuturor cu 15%. L-am urmarit cu atentie pe dl. Dan Voiculescu in interviul de la Antena 3 din data de 10.05.2010, care a spus ca aceasta fundatie ne va ajuta sa nu ne pierdem drepturile obtinute deja prin lege si ca vom avea castig de cauza in instanta. Doresc sa actionez statul in judecata pentru acest abuz si nu cunosc care sunt conditiile ce trebuiesc indeplinite pentru a ma adresa instantei prin intermediul dvs. Va rog sa-mi comunicati cui trebuie sa ma adresez, sub ce vorma (e-mail sau cere trimisa prin posta), daca trebuie sa imi redactez eu cererea sau va transmit dvs. datele necesare?
    Pe scurt: am 58 de ani, am muncit 39 de ani, din care 13 ani si 8 luni in mediu toxic, motiv pentru care am beneficiat de pensionare pe baza grupei II de munca, inainte de implinirea varstei standard de pensionare. La data pensionarii indeplineam functia de Operator introducere, validare si prelucrare date. In prezent am o pensie de 967 lei RON si sunt vaduva. Nu am nici un alt ajutor si abia ma descurc si asa, dar sa mi se mai ia si din putinul acesta? Spre deosebire de alti pensionari , mie nu mi s-au acordat drepturile pentru grupa a II-a de munca, conform legii privind grupele de munca.
    De aceea, am rugamintea sa ma ajutati si sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez pentru a-mi pastra drepturile banesti si eventual recalcularea punctajului de pensie pentru a beneficia si de grupa a II-a de munca, grupa recunoscuta prin documente ce au stat la baza pensionarii cu reducere de varsta.
    Va multumesc si am rugamintea sa ma ajutati.
    Cu mult respect,
    Dorina Satnoianu

  47. Stima si respect ma numesc Alexandru sint pensionar de 2 anii daca mi se ia din Pensie 15 la suta acei BANI CARE EU IAM DEPUS AN TIMP DE 33 DE ANII SA MI SE RETURNEZE DORESC SA STIU CAT MAI MULT SI CUI SA MA PREZINT SINT DIN TARGOVISTE

Lasă un comentariu