În iulie 2009, compania detinuta de Florin Panea cerea ajutorul companiei de consultanta Ensight Management Consulting pentru asistenta în procesul de restructurare. În septembrie, Ensight anunta “rezultate satisfacatoare”. Acestea nu au tinut decât o luna. La începutul lui octombrie compania cerea intrarea în reorganizare judiciara sub
asistenta Casei de Insolventa Transivania. Toate acestea au însemnat peste 80 de magazine închise în România si Ungaria si peste 600 de concedieri.
Ce a dus la toate acestea? “Lipsa de eficienta operationala, extindere excesiva, politici de produse si de pret deficitare, capacitate de anticipare mica si viteza de adaptare si mai mica, sunt principalele dezavantaje care au defavorizat anumite firme românesti în aceasta perioada si care le-au condus catre o situatie financiara precara”, apreciaza Bogdan Belciu, manager la compania de consultanta A.T. Kearney România.
Sursa: Capital
buna incercare dar cred ca e pra putin sa scapi de criza trebue mai interesant la noi companiea studiline semestrul trecut am perdut foarte multi clienti din cauza aceasta si la fel cautam o solutie ! daca ai ce propune scrie si mie pe mail !
Ai dreptate Dani, Leonardo e un bun exemplu pentru a vinde pantofi facuti din materiale chinezesti de foarte proasta calitate. Am patit-o si eu precum multi.
Un lucru e sigur: de la ei nu mai iau nimic
Ma bucur ca intra in faliment. Astfel scad numarul vanzatorilor de pantofi care pacalesc clientii cu marfa de calitate proasta la pret mare. Eu de exemplu am luat un pantof care parea a fi din piele cu 160 lei la Miercurea Ciuc si dupa putin uz mi-am dat seama ca era din nylon iar interiorul dintr-un material putin mai rezistent decat hartia. Sincer sa fiu ma bucur ca dau faliment, ceea ce imi pare rau este faptul ca nu au facut-o inainte sa cumpar si eu de la ei.