Si politia romana pierde procese pentru abuz

Un tânar de 21 de ani a dat în judecata Brigada Politiei Rutiere pentru ca i-a fost ridicata masina parcata în apropierea unei treceri de pietoni si a câstigat procesul.

Este vorba despre o familie din localitatea prahoveana Plopeni. Autoturismul a fost ridicat în Bucuresti, pentru ca, sustineau oamenii legii, a fost parcat la mai putin de 25 de metri de o trecere de pietoni. Totul s-a întâmplat anul trecut în februarie. Tânarul prahovean, Vlad Andrei Vlaicu, student în Bucuresti la Politehnica în anul 3, a parcat seara masina în apropierea unei discoteci, în Sectorul 6 al Capitalei.

Dimineata, când a vrut sa plece la examen, a constatat cu stupoare ca masina nu mai este. “M-a sunat si mi-a spus ca nu gaseste masina. Era socat, la fel si eu, mai ales ca masina o cumparasem doar de câteva luni”, ne-a povestit Georgeta Vlaicu, mama tânarului, care l-a si reprezentat în instanta.

Desi stiau ca lupta cu “statul” nu este chiar usoara, prahovenii nu au renuntat. “Am studiat hotarârea Consiliului Local din Sectorul 6. Acolo scria ca o masina este ridicata numai daca încurca circulatia, daca nu încurca, atunci îi sunt blocate rotile”, a povestit Georgeta Vlaicu. Batalia a fost acum câstigata, iar prahovenii au si un sfat: “Le spun tuturor sa nu se lase. Sa nu le fie teama”, a recomandat Georgeta Vlaicu. “Nu e normal sa îti ridice asa masina. E ca si cum ti-ar lua casa pe sus. E un abuz”, a spus si tatal tânarului, Nicolae Vlaicu.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un comentariu