Legea Voiculescu se aplica!

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a câştigat procesul prin care a solicitat instanţei să oblige Guvernul României să aplice Legea 1/2009.
Cunoscută mai mult sub numele iniţiatorului său, legea care protejează atât proprietarii cât şi foştii chiriaşi care au cumpărat cu bună credinţă locuinţele a fost publicată în Monitorul Oficial încă de la 1 februarie 2009. Cu toate acestea, legea nu este încă aplicată deoarece Guvernul nu a dispus şi publicarea normelor metodologice, deşi era obligat să facă acest lucru până la 1 martie 2009.
Astfel, timp de peste nouă luni Guvernul Boc a sfidat legea şi implicit drepturile legitime ale cetăţenilor. În toată această perioadă, persoane de bună credinţă (de regulă ajunse şi la o vârstă înaintată), au fost evacuate din propriile case, în ciuda legii menite să-i protejeze.
Victoria obţinută în instanţă de FACIAS se traduce prin faptul că Guvernul este acum obligat să emită normele metodologice de aplicare a Legii 1/2009 în termen de 30 de zile. Totodată, Fundaţia recomandă persoanelor care au fost prejudiciate de neaplicarea legii să acţioneze în instanţă pentru a solicita despăgubiri din partea Guvernului.
sfin

Lasă un comentariu