Firma Proges aproape de insolventa

Din 2002, Proges a contractat credite de la banci din tara in valoare totala de peste 60 de milioane de lei, dintre care aproape jumatate sunt scadente in 2010, potrivit surselor citate. De asemenea, Proges are pe rol sapte procese

la Judecatoria Oradea, in calitate de debitor, cu so­cie­tati comerciale sau autoritati publice. La aceeasi instanta, Proges are pe rol 17 procese in ca­litate de creditor, situatie care a determinat un blocaj financiar.

Firma a facut si o adresa catre Agentia Na­tio­nala de Administrare Fiscala (ANAF) pentru reducerea datoriilor. In schimb, Directia Ge­ne­ra­la de Administrare a Marilor Contribuabili a instituit 13 titluri executorii pe bunurile socie­ta­tii din Oradea, in special pe stocurile de marfa, pentru creante in valoare totala de 6,9 milioane de lei. Datoriile catre stat se ridica la aproape 16 milioane de lei.

Situatia financiara precara a afectat si relatia societatii cu furnizorii. Blocajul financiar a compromis relatia cu multi furnizori interni, dar si din Germania sau Austria, care au suspectat ca Proges realizeaza exporturi fictive cu materialele achizitionate, pentru a incasa contravaloarea TVA, potrivit acelorasi surse. De altfel, cei trei proprietari si administratori ai Proges SRL mai sunt asociati si in alte firme, potrivit datelor de la Registrul Comertului: Utopium SRL, Pankarpathia SRL, Komfort Wood SRL, Komfort Invest SRL, Krono Tracks SRL, Komfort SRL, Proges Retail SRL si Art Naturen SRL. De asemenea, fiecare din cei trei s-a inscris ca Persoana Fizica Autorizata.

financiarul

Lasă un comentariu