Flamingo intr-o situatie disperata: ramane la o treime din angajati si cu 35 de magazine mai putin

Retailerul de electroIT Flamingo International, companie care a cerut insolventa in decembrie 2009 pentru a se proteja de creditori, si-a restrans la aproape o trei­me numarul angajatilor, a redus spatiul de vanzare, insa are

speranta unui profit operational pentru 2010. De asemenea, emisiunea de obligatiuni care ar fi trebuit sa aduca 7 mil. euro nu mai este determinanta pentru viitorul companiei, dar o infuzie de capital ar ajuta dezvoltarea.

„Nu mai depindem de emisiunea de obligatiuni (care ar fi trebuit sa aduca un aport de capital de sapte milioane de euro – n.r.). Procesul a fost inghetat. Ne pu­tem descurca si fara aceasta suma, in­sa fara o infuzie noua de bani ramanem pe nivelul actual si ne dezvoltam in rand cu piata. Nu este scenariul ideal, si atunci cred ca o infuzie de bani aproape de majorarea de capital anterioara e mai mult decat suficienta pentru a accelera procesele, pentru a creste vanzarile si implicit profitul”, a spus  Adrian Oltea­nu, directorul general al Flamingo. Acesta a precizat ca Flamingo ar putea in­cheia anul 2009 pe profit operational, care poate asigura astfel existenta com­pa­niei.

Datorii de 53 milioane de euro

Societatea are datorii cumulate de 33 de milioane de euro la creditorii bancari, cele mai mari fiind la ING, UniCredit si BRD si datorii de 20 de mi­li­oane de euro la furnizorii nebancari. Olteanu a precizat ca, in prezent, cei trei ad­mi­nistratori speciali (RVA Insolvency Specialists SPRL, Casa de Insolventa Transilvania, Rovigo SPRL – n.r.) anali­zea­za activele companiilor, stocurile si creantele. Iar dupa evaluarea care se va incheia la sfarsitul lunii ianuarie se va stabili valoarea celor trei companii si daca au viitor. Olteanu a afirmat ca planul de reorganizare a firmelor din grupul Flamingo (Flamingo Computers, Flanco International si Flamingo Distri­bution Center) ar putea sa fie discutat de creditori in luna martie, mai devreme cu o luna decat a fost anuntat initial.

Lasă un comentariu