Micii patroni care au firme si au platit, pâna la finele anului trecut, un impozit de 3% pe venitul microîntreprinderilor îsi pot continua activitatea ca întreprindere individuala, îi sfatuiesc consultantii. EVZ desfasoara o campanie
care îsi propune sa-i îndrume pe acesti întreprinzatori sa gaseasca cele mai bune solutii pentru a-si desfasura afacerea cu cele mai mici costuri.
Spre deosebire de persoana fizica autorizata (PFA), întreprinderea individuala poate face angajari. Acest lucru reprezinta un mare avantaj pentru afacerile mici, cu un numar mic de angajati, dar care nu pot fi continuate doar de patron. Întreprinzatorii care aleg aceasta forma de organizare scapa si de impozitul minim, platit obligatoriu de SRL-uri, indiferent daca au profit sau nu.
Taxele pentru înfiintarea unei întreprinderi individuale se cifreaza la circa 200 de lei, iar procedura de înregistrare si obtinere a actelor dureaza cel mult o saptamâna, spun specialistii.
Sursa: EvZ
Casa de avocatura Coltuc are un onorariu de 250 de lei
Ar fi util să postati totalitatea taxelor care trebuiesc plătite statului, pe coloane diferite (SRL, PFA, Intr. indiv., AF, etc). De aici ar putea fi evident dacă este mai economicos dpdv al taxelor sa desfasori activitati ca PFA sau II, sau altele. Foarte important de evidentiat:
1. Impozit pe profit.
2. Impozit pe dividende.
3. Sănătatea (pentru angajati din salarii, dar la patroni sau PFA?)
4. Pensia (pentru asociat unic, PFA, etc).
O prezentare pe coloane ar aduce multa lumina pentru micii intreprinzatori. Contabilii sunt parasute si au interesul sa te tina legat de ei si evident sa dezvolte teama de amenzi si alte chestii.
Va rog sa îmi transmiteti pe e-mail raspunsul (tabelul).
Multumesc.