Noile obligatii declarative pentru contribuabili

Potrivit dispozitiilor Ordinului nr. 7/2010 al Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea

adaugata, publicat in Monitorul Oficial nr. 32 din 15 ianuarie 2010, au fost instituite noi obligatii declarative, si anume:

•formularul 090 “Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru contribuabilii nerezidenti stabiliti in spatiul comunitar, care se inregistreaza direct”;

•formularul 091 “Declaratie de inregistrare in scopuri de TVA/ Declaratie de mentiuni pentru alte persoane care efectueaza achizitii intracomunitare sau pentru servicii”;

•formularul 093 “Declaratie de inregistrare in scopuri de TVA/ Declaratie de mentiuni pentru persoanele impozabile care au sediul activitatii economice in afara Romaniei, dar sunt stabilite in Romania prin sedii fixe”;

•formularul 094 “Declaratie privind cifra de afaceri in cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscala este trimestrul calendaristic si care nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in anul precedent”.

1. Formularul 090 “Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru contribuabilii nerezidenti stabiliti in spatiul comunitar, care se inregistreaza direct”

Se completeaza si se depune de catre contribuabilii care nu sunt stabiliti in Romania, dar sunt stabiliti in spatiul comunitar si au obligatii fiscale. Declaratia se depune la Serviciul pentru administrarea contribuabililor nerezidenti din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti.

Declaratia nu se completeaza de catre contribuabilii nerezidenti care au desemnat un reprezentant fiscal pentru ansamblul operatiunilor impozabile din Romania, si nici de catre persoanele impozabile care au un sediu fix in Romania. In cazul declaratiei de mentiuni se completeaza toate rubricile formularului cu datele valabile la momentul declararii, indiferent daca acestea au mai fost declarate.

2. Formularul 091 “Declaratie de inregistrare in scopuri de TVA/Declaratie de mentiuni pentru alte persoane care efectueaza achizitii intracomunitare sau pentru servicii”.

Sursa: Capital

Lasă un comentariu