Chiriasii din locuintele contractate prin Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) îsi vor putea cumpara casele dupa un an de la închiriere

Conform ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, termenul prevazut de legislatie pentru cumpararea locuintei ANL a scazut astfel cu doi ani, programul fiind destinat tinerilor.

“Prin aceasta modificare se micsoreaza de la 3 ani la un an durata contractului de închiriere obligatoriu pe care trebuie sa-l fi avut potentialul cumparator”, a precizat Udrea, dupa sedinta de guvern de marti.

O alta modificare operata la Legea 152/1998 se refera la stabilirea pretului pentru cele 22.000 de locuinte ANL din program, acesta fiind fixat la valoarea de înlocuire a casei, la care se adauga 10%, urmarindu-se construirea de catre stat a altor 22.000 de locuinte.
“Cum pretul stabilit prin ordonanta de astazi, la care se pot achizitiona locuintele ANL, reprezinta valoarea de înlocuire a locuintei plus 10% cheltuieli diverse, înseamna ca din 22.000 de locuinte vândute am putea construi alte 22.000 de locuinte”, a sustinut Elena Udrea.

Sursa: Financiarul

Lasă un comentariu