Actele de coruptie pot fi sesizate direct la OLAF sub protectia anonimatului

Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) a lansat ieri un sistem online prin care cetatenii pot reclama, sub protectia anonimatului, acte de coruptie, potrivit AFP.

Directorul general al OLAF, Nicholas Ilett, a explicat ca decizia a fost luata dupa ce s-a observat ca, în general, functionarii europeni se dovedesc reticenti atunci când este vorba de anuntarea unor cazuri susceptibile de coruptie. Noul sistem de notificare a fraudelor „ofera oamenilor ocazia de a trimite informatii catre OLAF în mod anonim, dar, totodata, si posibilitatea de a intra în dialog direct cu anchetatorii nostri“, a adaugat el.

Sursa: Curentul

2 comentarii la „Actele de coruptie pot fi sesizate direct la OLAF sub protectia anonimatului”

  1. In data de 04.03.2009 în timp ce protestam prin areclama persecutarile la care am fost supus de autorităţile statale din Gorj, am fost hărţuit de jandarmi….După vreo 30 minute de hărţuieli am spart un geam la Judecatorie. Am fost săltat de jandarmi, sechestrat vreo 4 ore intr-o camera din Judecatoria Tg-Jiu, perioada in care am fost torturat psihic şi fizic. Tortura fizica a constat în lovituri repetate în zona rinchiului şi coaste dinspre burta. Tortura psihică a constat, pe de o parte la interogatorii multiple şi nesfarsite coroborate cu gesturi şi scenarii umilitoare şi sadice la adresa mea….Pe de altă parte tortura psihică a constat şi în refuzul de a aduce Protecţia Copilului… Ulterior, după 4 ore de tortură, a venit Protecţia Copilului i-am predat cheile de acasă, iar eu am fost dus şi ţinut la Psihiatrie în zilele de miercuri, joi şi vineri..
    Acum sunt inculpat pe vreo 9 fapte penale, iar judecatorul refuză să recunoască legea nr. 60 din 1991.

    umilitoare pentru mine şi invo

  2. Cum as putea lua legatura cu cineva sa o ajute pe mama mea sa-si primeasca casa inapoi? De 4 ani incearca sa scoata chiriasii care nu platesc chiriedin casa ei, si coruptia cortului din Oradea nu o poate depasi nici Bucurestiul.
    De patru ani vrea sa se intoarca in Romania, si oamenii acestia nu-i elibereaza casa ( pe care a reprimit-o in 2005.
    Aveti vre-o sugestie?

Lasă un comentariu