Persoanele care vor sa calatoreasca peste Ocean, indiferent de scopul deplasarii, vor completa, din aprilie, un singur formular on-line

Ambasada Statelor Unite la Bucuresti a anuntat, ieri, introducerea unui nou sistem electronic de solicitare a vizelor, denumit Consular Electronic Application Center (CEAC), si a noului formular, DS-160, care trebuie completat, începând cu 1 aprilie, în acest scop.

Potrivit unui comunicat remis de reprezentanta diplomatica, DS-160 este un formular electronic unic, adresat tuturor persoanelor care solicita o viza temporara pentru Statele Unite.

De luna viitoare, documentul va fi tradus si în limba româna, iar solicitantii de viza îsi vor putea adauga poza prin simpla încarcare de pe computerul personal.

Totul on-line

Dupa ce este completat, noul formular este transmis în mod direct catre consulat pentru procesare. Solicitantii vor imprima doar pagina de confirmare cu care se vor prezenta la interviul care, ca si pâna acum, va fi programat tot prin intermediul call-centerului.

Lasă un comentariu