Ion Predescu, judecator la CCR, acuzat ca are zece conturi bancare nedeclarate

Judecatorul CCR Ion Predescu ar avea zece conturi bancare nedeclarate, toate deschise în 2008, cu o valoare totala de 50.000 de euro, a reiesit în urma verificarilor Agentiei de Integritate, potrivit unor surse apropiate

anchetei.

ANI verifica de trei saptamâni averea si interesele a sapte din cei noua judecatori ai CCR, mai putin pe cele ale presedintelui CCR, Ioan Vida, si ale judecatorul Nicolae Cochinescu, au declarat joi, pentru NewsIn, surse apropiate anchetei. Verificarile au fost demarate în urma unei sesizari.

CCR a declarat neconstitutionale, miercuri, mai multe prevederi din Legea de functionare si organizare a Agentiei Nationale de Integritate, astfel încât ANI nu mai poate sa depoziteze declaratiile de avere si de interese, sa amendeze persoanele care nu le depun la timp, sa ceara confiscarea averilor sau punerea sechestrului pe acestea si nici nu mai poate sesiza parchetul, în cazul unor neconcordante în declaratii. În plus, declaratiile de avere si de interese nu vor mai fi publice.

Sursa: RTV

Lasă un comentariu