“Vrem sa analizam compatibilitatea celor doua companii cu un mediu concurential normal, având în vedere ca în urma restructurarii sectorului de producere a energiei electrice exista premisele crearii sau consolidarii unor
pozitii dominante. De asemenea, functionarea noilor structuri poate duce la restrângerea, înlaturarea sau denaturarea semnificativa a concurentei pe piata comercializarii si furnizarii de energie electrica”, a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.
Potrivit procedurii, Consiliul Concurentei va lua o decizie cu privire la înfiintarea celor doua companii în termen de maximum cinci luni de la data la care notificarile au devenit efective.
CN Electra se va realiza prin fuziunea complexurilor energetice CE Rovinari, CE Turceni si CE Craiova, SNLO, Nuclearelectrica, Hidroserv Râmnciu Vâlcea si sucursalele HidroelectricaA: SH Râmnicu Vâlcea, SH Sibiu si SH Târgu Jiu. Compania va avea ca obiect principal de activitate producerea energiei electrice, urmând a desfasura si activitati de furnizare de energie electrica, producere, transport, distributie si furnizare de energie termica, exploatare a minelor si carierelor de lignit si producerea de combustibil nuclear.
CN Hidroenergetica se va realiza prin fuziunea sucursalelor SC Hidroelectrica SA: SH Bistrita, SH Buzau, SH Curtea de Arges, SH Hateg, SH Portile de Fier, SH Cluj, SH Oradea, SH Sebes, SH Slatina si SH Caransebes, filialele pentru Reparatii si Servicii Hidroserv Bistrita, Curtea de Arges, Sebes, Hateg, Cluj, Portile de Fier si Slatina, Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti, Compania Nationala a Huilei si SE Paroseni si Sucursala Termoserv Paroseni din cadrul Termoelectrica.
Sursa: RTV