GEA Prasa International Construct au vândut activele si pasivele catre o noua companie

Cu numeroase procese pe rol, în care furnizori si clienti cer intrarea în insolventa  sau executarea silita a dezvoltatorului proiectului, GEA Prasa International a vândut activele si pasivele catre o firma nou-înfiintata.

Au crezut în proiectul desenat cu maiestrie de compania spaniola GEA Prasa International Construct în vara lui 2007 – apartamente de lux, la preturi de peste 200.000 de euro, pe malul lacului, cu balcoane si terase generoase. Au investit zeci de mii de euro în câteva luni, fara sa-si poata lua în primire locuintele asa cum li se promisese. Mai multi clienti care si-au dorit un apartament în complexul Laguna Residence, de pe malul lacului Tei din Capitala, îsi cer înapoi banii în instanta. Asta dupa ce au constatat ca dezvoltatorul nu era dispus nici sa renegocieze contractele, nici sa finalizeze constructia la timp, adica la finele lunii octombrie 2009.

Primii clienti au obtinut în instanta executarea silita a complexului în martie. Potrivit unui document întocmit de executorul judecatoresc Bogdan Dumitrache, terenul intravilan situat în Bucuresti, str. Chefalului, în suprafata de 20.243 mp, urma sa fie scos la licitatie pe 20 aprilie. Pretul de pornire era, conform evaluarii, de 5.266.150 de euro. Executarea avea loc ca urmare a neplatii sumei de 266.496 de lei, reprezentând debit si cheltuieli de executare (circa 64.000 de euro) catre doi creditori.

GEA Prasa International Construct a gasit însa solutia pentru ca licitatia sa fie suspendata – a convins un client sa preia contractul celor nemultumiti si sa le achite acestora avansul. Noul proprietar este firma Imoplaza Solutions, care achizitioneaza locuinte în diferite complexuri rezidentiale. Pâna acum aceasta detine peste 500 de apartamente în Bucuresti si alte 170  în Timisoara.

În prezent însa, la Tribunalul Bucuresti sunt mai multe procese aflate pe rol, în diferite stadii, cu termene ce se întind pâna la finele anului. „Am vrut sa negoci­ez, dar mi-au cerut înca 15.000 de euro în schimbul unui discount de 5%. Si asta dupa ce am platit un avans de 60.000 de euro. Acum sunt în proces si îmi vreau banii înapoi, pentru ca nu mai am încredere în ei,“ spune Mihai F., unul dintre clientii care l-a dat în judecata pe dezvoltator.

Dezvoltatorul poate scapa de creditori

În timp ce se judeca atât cu furnizori, care acuza neplata serviciilor, cât si cu clienti nemultumiti, reprezentantii GEA Prasa International Construct au vândut activele si pasivele catre o noua companie cu actionariat spaniol, GEA International Development, înfiintata în martie 2010. Societa­tea nu are niciun salariat, iar sediul de lucru este identic cu cel al firmei GEA Prasa.

Sursa: Capital

Lasă un comentariu