Guvernul îsi asuma raspunderea pe pachetul de masuri de austeritate

Premierul Emil Boc a declarat, la începutul sedintei de Guvern, ca propune asumarea raspunderii Guvernului pe un proiect de lege care sa cuprinda masurile de reducere a cheltuielilor bugetare convenite cu FMI, precizând ca

proiectul respectiv va fi discutat si cu sindicatele si patronatele.

“Propun ca modalitatea prin care sa punem în aplicare programul de reducere a cheltuielilor bugetare si de sustinere a activitîtii economice sa fie angajarea raspunderii Guvernului. Ca si calendar, procedura de asumare va trebui sa permita Guvernului ca masurile sa fie aplicabile începând cu luna iunie. Continutul proiectului de lege care va viza asumarea raspunderii sa fie discutate în Coalitie, dupa care aprobate în Guvern si angajata raspunderea în fata Parlamentului”, a declarat premierul Emil Boc.

Premierul a mai declarat ca are în vedere nemajorarea TVA-ului si a cotei unice: “Cred ca în acest moment reducerea cheltuielilor bugetare reprezinta solutia viabila pentru viitorul acestei tari. Chiar daca masurile sunt dureroase la nivel individual, pentru tara sunt necesare”.

Înainte de a fi prezentat în Guvern, proiectul de act normativ va fi discutat si în cadrul coalitiei de guvernare, a mai precizat primul-ministru.

Sursa: RTV

2 comentarii la „Guvernul îsi asuma raspunderea pe pachetul de masuri de austeritate”

  1. Dl.Dan Voiculescu a anuntat public ca fundatia sa acorda asistenta juridica gratuita tuturor pensionarilor ,care vor sa actioneze statul in judecata pentru reducerea pensiilor cu 15 %.
    Sunt pensionar si as vrea sa cunosc care este procedura.Unde trebuie actionat?
    Ce date sunt necesare, etc.?
    Multumiri!

Lasă un comentariu