Videoprod Industries, acuzata de inselatorie

Patru familii, venite din provincie, din Cluj, Târgu-Mures si Bacau, s-au plimbat, ieri, în convoi, toata ziua prin Bucuresti, la redactii de ziar si televiziuni, si la firma „Videoprod Industries”, organizatoarea concursului

„100%Adevarat”, difuzat în 2009 de postul de televiziune OTV, care i-a premiat, simbolic, cu câte-un apartament în comuna Popesti-Leordeni. Premiul s-a dovedit în timp simbolic, nefiindu-le dat pâna azi.

Câstigatorii au venit însotiti de copii, neveste, iubite, gineri, cei care, alaturi de ei, s-au bucurat într-una dintre serile de duminica când au auzit anuntul facut de Dan Diaconescu.

Silviu Nenita (21 ani, Bacau), Florin Persa (31 ani, Cluj), Veronica Sânpalean (55 ani, Cluj, satul Nades), Maria Iernutan (53 ani, Târgu Mures) s-au aflat ieri, timp de o jumatate de ora, în redactia EVZ. Potrvit spuselor lor, categoria câstigatorilor de apartamente fara apartamente mai numara alti opt fideli telespectatori ai OTV, care n-au facut aceasta calatorie, din motive de sanatate, fiindca locuiesc prea departe de apartamentele pe care le-au câstigat si, nefiind chiar câstigatori, n-au bani sa vina sa le ceara personal de la „Videoprod Industries”.

Ce-ar fi facut cu premiile

Veronica Sânpalean recunoaste ca este „otevista si bingomana”. A câstigat un apartament cu doua camere la editia a 18-a a emisiunii, are un baiat care va absolvi în curând Politehnica, si pe care, în seara când a primit vestea buna, chiar din gura lui Dan Diaconescu, îl si vedea locuind acolo, la iesirea Dâmbovitei din Bucuresti, unde se gasesc apartamentele date ca premiu la emisiune. Femeia se uita la OTV toata seara, e taranca, ziua vede de animale, n-a avut serviciu toata viata.

Iernutan Maria ar fi transformat premiul în bani, fara sa se gândeasca, îsi lua, în schimb, un apartament în Târgu Mures, ca si Florin Persa, ca si Silviu Nenita, tânar care vorbeste mai mult decât toti si odata cu ei, si pe care toti îl admira pentru înflacararea si sufletul pe care îl pune în cauza recuperarii apartamentelor pierdute.

„100% Teapa”

Emisiunea „100%Adevarat”, difuzata între iulie si decembrie anul trecut, a fost organizata de compania „Videoprod Industries”, patronata, potrivit dezvaluirilor facute de EVZ în septembrie 2009, de magnatul Theodor Berna si de soacra deputatului PDL Danut Liga. Cumparând o revista sau trimitând sms-uri care costau 3,75 euro, telespectatorii puteau câstiga masini si apartamente în comuna Popesti-Leordeni: în complexul ridicat de fratii Liviu si Ionut Negoita, la iesirea Dâmbovitei din Bucuresti, în apropiere de groapa de gunoi Glina.

În noiembrie 2009, nemultumit ca „Videoprod Industries” nu-i achitase decât o parte dintre apartamentele pe care le oferea ca premii la OTV, Ionut Negoita a facut o declaratie de presa spunând ca emisiunea „100% Adevarat” este „100% teapa”. La vremea aceea, din cele 33 de apartamente pe care Negoita le livrase „Videoprod Industries”, doar 16 fusesera achitate.

Datoriile acestei companii catre „Domus Stil”, firma lui Negoita, proprietara blocurilor de lânga Glina, au facut ca o parte dintre cei declarati câstigatori la televiziunea lui Dan Diaconescu sa nu-si mai primeasca apartamentele promise.

Atât patronul OTV, cât si administratorul „Videoprod Industries”, Viorel Patrana, nu au raspuns la apelurile telefonice ale EVZ.

Sursa: EvZ

Lasă un comentariu