Administratorul unei firme din Targoviste a prejudiciat statul cu 13,3 milioane de lei

Inculpatul, G. Calinescu este reprezentant legal al S.C. METROPOL S.R.L. Targoviste si S.C. EURO DISTRIBUTION S.R.L. Targoviste. In sarcina acestuia s-au retinut doua infractiuni de evaziune fiscala in forma continuata (123,

respectiv 159 acte materiale).

Potrivit DNA, in rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
„In perioada 5 ianuarie 2004 – 30 decembrie 2004, inculpatul, in calitate de administrator al SC METROPOL SRL Targoviste, a inregistrat in contabilitate, in mod nereal, receptionarea a 3.248.270 litri bauturi alcoolice (corespunzatoare cantitatii de 764.815 litri alcool pur) pe baza a 123 facturi fiscale pretins emise de o societate comerciala fictiva. Aceste facturi au fost inregistrate in contabilitate pentru a da o provenienta legala cantitatii de alcool pur comercializata prin firma sa, in scopul sustragerii de la plata obligatiilor fiscale datorate statului in cuantum de 6.962.684 lei (impozit pe profit si TVA).

Totodata, in perioada 2003 – 2004, G. Calinescu, in calitate de reprezentant legal al S.C. METROPOL S.R.L. Targoviste si S.C. EURO DISTRIBUTION S.R.L. Targoviste, prin evidentierea in contabilitatea celor doua societati a unui numar de 159 facturi fiscale pretins emise de acelasi furnizor fictiv, avand ca obiect operatiuni comerciale care in realitate nu s-au derulat, s-a sustras de la plata obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat in cuantum de 6.377.642 lei (impozit pe profit si TVA)”.

Conform DNA, statul roman, prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala – Directia Generala a Finantelor Publice Dambovita s-a constituit parte civila cu suma de 13,3 milioane lei (aproximativ 3, 3 milioane euro, calculat la un curs mediu anual de 3,9 lei/euro).

Totodata, in vederea recuperarii prejudiciului cauzat prin cele doua infractiuni s-a instituit sechestru asigurator asupra a patru imobile apartinand inculpatului, totodata fiind citata, prin actul de sesizare a instantei, ca parte responsabila civilmente, una dintre societatile inculpatului, S.C. METROPOL S.R.L. Targoviste (S.C. EURO DISTRIBUTION S.R.L. Targoviste fiind radiata).

Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecatoria Targoviste

Lasă un comentariu