Judecatorii Tribunalului Bucuresti au apreciat ca sunt date ca exista “prezumtivul grup infractional organizat” la OTV

Dan Diaconescu a fost eliberat, în 25 iunie, din arestul Directiei Cercetari Penale al Politiei Române, ca urmare a deciziei Tribunalului Bucuresti, care i-a impus însa o serie de interdictii.

Judecatorii Anamaria Tranca, Andi Malaliu si Dorel Matei explica în motivarea acestei decizii ca Dan Diaconescu este cercetat în libertate, beneficiind de o masura preventiva mai blânda decât arestarea preventiva pentru ca “nu este infractor recidivist si are un copil minor în întretinere”.

“Tribunalul apreciaza ca exista date ca prezumtivul grup infractional organizat foloseste mijloace laborioase mascate în spatele unui post de televiziune si invocând pentru a da o aparenta de legalitate activitatii infractionale, libertatea presei, denaturând însa sever sensul constitutional al acestui concept”, se arata în motivarea deciziei.

De asemenea, cei trei judecatori arata ca sunt pe deplin constienti de dificultatile documentarii unei astfel de organizatii infractionale despre care exista date în acest caz, deoarece în lipsa unui flagrant sau a unor înregistrari ambientale concludente, toate persoanele implicate au interesul sa nu declare adevarul pentru simplul motiv ca s-ar putea autoincrimina.

Sursa: Mediafax

Lasă un comentariu