Ce se va întâmpla cu absolvenţii de „Spiru Haret” care au urmat studii ilegale

OG nr. 10/2009 privind dreptul studentilor inmatriculati la formele de invatamant la distanta sau cu frecventa redusa de a continua studiile la programe de studii de licenta autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate. Ordonanta 10/2009

 

 

(1) Pe data intrarii in vigoare a prezentei ordonante, Universitatea Spiru Haret din Bucuresti, infiintata prin Legea nr. 443/2002, inceteaza scolarizarea pentru toate specializarile/ programele de studii/autorizate provizoriu/acreditate la forma de invatamant la distanta.
(2) Universitatea Spiru Haret din Bucuresti demareaza, in primul semestru al anului universitar 2009—2010, procedurile necesare pentru asigurarea unei conduceri cu rector confirmat prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii si inovarii, potrivit legii.
(3) Institutia de invatamant superior prevazuta la alin, (1) este monitorizata special, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante, pe o perioada de 3 ani, cu scopul de a se asigura respectarea standardelor legale de calitate specifice, conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii si inovarii, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
(4) Pe perioada monitorizarii prevazute la alin. (3), Universitatea Spiru Haret din Bucuresti organizeaza examenele de licenta potrivit unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii si inovarii.

Art. 2
Absolventii Universitatii Spiru Haret din Bucuresti la specializarea de Drept, cu o durata de 3 ani si cu 180 de credite, au dreptul de a-si completa studiile la 4 ani si cu 240 de credite la specializari/programe de licenta de drept acreditate.

Art. 3
(1) Studentii ciclului universitar de licenta inmatriculati in anul I in perioada 2005—2008 la specializari/programe de studii organizate la forma de invatamant la distanta au dreptul de a-si continua studiile la specializari/programe de studii autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate potrivit unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii si inovarii, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
(2) De dreptul prevazut la alin. (1) beneficiaza si studentii ciclului universitar de licenta inmatriculati in anul I in perioada 2005—2008 la specializari/programe de studii organizate la forma de invatamant cu frecventa redusa.

Art. 4
Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii va recunoaste diploma obtinuta de absolventii prevazuti la art. 3, care sustin si promoveaza examenul de licenta in conditiile prezentei ordonante

 

 

Un comentariu la „Ce se va întâmpla cu absolvenţii de „Spiru Haret” care au urmat studii ilegale”

  1. Sunt absolvent al facultatii Relatii Internationale si Studii Europene, promotia 2009, forma de invatamant ID, din cadrul USH si ceea ce nu inteleg eu sunt urmatoarele:
    – legea invatamantului asa cum era ea la data cand m-am inmatriculat eu la facultate in 2006 continea la art. 60 si forma de invatamant la distanta (ID), pe de alta parte, tot in lege (de la data respectiva), se spunea ca in conditiile in care o facultate dispune de cursuri de zi acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu, atunci facultatea respectiva poate organiza si cursuri la distanta sau cu frecventa redusa; atunci pt numele lui Dumnezeu de ce se tot spune ca am frecventat cursuri ilegale;
    – de ce cei in situatii similare mie trebuie sa mai sustinem alt examen, de relicentiere, de licentiere sau cum i s-o spune, atat timp cat OG 10/2009, din punctul meu de vedere nu ni se poate aplica, intrucat in conformitate cu art. 15 alin. 2 din Constitutia Romaniei, ordonanta nu se poate aplica retroactiv;
    – de ce ministerul si USH-ul refuza celor din promotia 2009 eliberarea diplomelor, dat stiut fiind faptul ca legea contenciosului administrativ nu mai permite emitentului sa anuleze adeverintele care atesta sustinerea si promovarea examenului de licenta, intrucat actiunea este tardiva pentru ca nu s-au sesizat in interiorul termenului de 1 an de zile;
    – adeverintele eliberate confera titularilor aceleasi drepturi ca si diplomele, si daca da, pe ce termen, intrucat din continutul acestora reiese ca ele sunt valabile pana la eliberarea diplomelor.
    In incheiere as dori sa stiu, pe cat posibil, care ar fi solutia, sustinerea unui nou examen, in sesiunea „speciala” sau actionarea in instanta in solidar atat a USH-ului, cat si a ministrului de resort.

    Multumesc anticipat.

Lasă un comentariu