Licenta cu scandal pentru studentii de la Spiru Haret.Cine minte?

Site-ul universităţii a publicat ieri documentul semnat de rectorul Aurelian Bondrea jr, adresat Ministerului Educaţiei, prin care cerea aprobarea organizării sesiunii speciale de licenţă. Documentul, aşa cum apare pe site, poartă ştampila ministrului Educaţiei, o semnătură şi menţiunea „Se aprobă”.

Cu toate acestea, oficialii Ministerului Educaţiei afirmă că nu au aprobat nimic. „Vom da un răspuns oficial cel mai târziu luni”, a spus Tudorel Urian, consilier al ministrul ui Educaţiei. Urian mai spune că hârtia pusă pe site-ul universităţii nu reprezintă un răspuns oficial şi nici nu ar fi fost trimisă oficial de către minister, ci de cineva care lucrează la minister.

„În momentul acesta se lucrează la un răspuns oficial. Semnătura de pe document era intenţia domnului ministru de a solicita direcţiei de învăţământ superior din instituţie un răspuns pozitiv, dar nuanţat. Pentru licenţă vor fi alte condiţii decât cele din cererea formulată de universitate”, a spus Tudorel Urian.

Contradicţii

Foştii miniştri ai Educaţiei au păreri diferite în privinţa utilităţii susţinerii unui nou examen de licenţă de către studenţii înmatriculaţi în anul I în perioada 2005-2008. „În baza Ordonanţei 10/2009, Ministerul Educaţiei este abilitat să stabilească condiţiile în care se organizează licenţa. Ministerul Educaţiei trebuie să specifice cine intră în comisia de licenţă”, a spus Mircea Miclea.

În opinia acestuia, absolvenţii de la USH ar trebui să susţină un nou examen de licenţă, chiar dacă l-au mai dat. „Diplomele celor de la specializările neacreditate sunt problematice. Mulţi dintre absolvenţi au fost respinşi la examenul de titularizare. Ar trebui să le dea doi ani absolvenţilor ca să-şi valideze diplomele”, a mai spus Miclea.

Ecaterina Andronescu susţine însă că decizia USH de a organiza o nouă sesiune de licenţă este „o nebunie”. „Ei practic anulează licenţele din 2008-2009. Trebuie să explice pe ce bază au anulat licenţa. Potrivit OUG 10/2009, doar absolvenţii care au susţinut licenţa la specializarea Drept ar trebui să dea licenţa a doua oară. Nici anul trecut, când eram eu ministru, nu am avut bază legală să anulăm diplomele”, a declarat Ecaterina Andronescu.

În metodologia privind monitorizarea specială a USH, emisă de Ministerul Educaţiei la 17 iunie 2010, se arată că din comisiile pentru finalizarea studiilor vor face parte şi profesori sau conferenţiari din învăţământul de stat acreditat.

Lasă un comentariu

Ne puteti scrie gratuit pe whatsapp 0745150894!