Agenda infracţională a zilei de 16 August 2010

  Poliţiştii din ţară au efectuat acţiuni şi cercetări pentru depistarea infracţiunilor comise de cetăţeni. 

-Substanţe anabolizante în valoare de aproximativ 24.000 lei, confiscate la Sculeni
-Grupare de trafic internaţional de persoane, destructurată
-Au sustras bunuri din magazin
-236 de articole de îmbrăcăminte, confiscate de inspectorii din cadrul D.J.A.O.V. Giurgiu
-Aproape 23 tone de piersici, ridicate de poliţişti
– Firmă „fantomă” de transport descoperită de poliţişti
– Hoţi de componente auto prinşi în mai puţin de 24 de ore
– Chiriaşă suspectată de furt de bijuterii depistată de poliţişti
– Poliţiştii caută o minoră dispărută

 Substanţe anabolizante în valoare de aproximativ 24.000 lei, confiscate la Sculeni

 
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Sculeni, împreună cu inspectorii vamali din cadrul Postului Vamal Sculeni (Republica Moldova) şi poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit  într-un microbuz 8.080 tablete şi 514 fiole de substanţe anabolizante care fac parte din „Lista interzisă-2010” a Agenţiei Mondiale Antidrog.

În noaptea de 15.08.2010 la ora 23.30, pe sensul de intrare în ţară al Biroului Vamal de Frontieră Sculeni s-a prezentat cetăţeanul român de origine moldovenească G. Igor, la volanul unui autocar cursă de persoane Chişinău – Cluj Napoca.

La controlul amănunţit efectuat asupra autocarului de către inspectorii vamali români şi inspectorii vamali moldoveni, după coborârea pasagerilor, a fost descoperit ascuns şi nedeclarat, în locaşul de deasupra uşii din mijloc, un colet împachetat în folie neagră, legat cu bandă adezivă care conţinea anabolizante în următoarele cantităţi :

1.               300 fiole               PRIMOBOL

2.               480 tablete           OXANDROLON

3.               40 fiole                 TESTOSTERONA   C

4.               25 fiole                 TESTOSTERONA   E

5.               100 tablete            ESCULAP

6.                99 fiole                TESTOSTERONE

7.                50 fiole                 SUSTANON

8.                500 tablete           STROMBAFORT

9.               1000 tablete          CLEMBUTEROL

                 10.           6000 tablete           DAMABOL

Anabolizantele, având o valoare în vamă de aproximativ 5.600 euro (24.000 lei), aparţineau şoferului, care a recunoscut că le-a ascuns în acel loc pentru a le sustrage de la controlul vamal.

Medicamentele se prezentau în blistere, în ambalaj original, cu timbrul Ministerului Sănătăţii din Republica Moldova.

Deoarece medicamentele descoperite în timpul controlului şi substanţele active conţinute de acestea se află cuprinse în „lista interzisă”, aprobată de Agenţia Naţională Antidrog, acestea au fost reţinute de către autoritatea vamală şi predate cu Proces Verbal de predare – primire către Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Iaşi, pentru constatare şi sancţionare conform competenţelor stabilite prin Legea 104 / 2008.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de “introducere în ţară de substanţe cuprinse în Lista interzisă”, urmând ca la finalizarea cazului să fie luate măsurile legale care se impun.

 

Grupare de trafic internaţional de persoane, destructurată

10 persoane suspectate că au racolat persoane cu dizabilităţi pe care le-au obligat să cerşească la Viena în folosul lor au fost depistate în urma cooperării dintre autorităţile celor două state. Până în prezent au fost identificate 42 de persoane traficate.

Începând cu anul 2009 poliţiştii specializaţi în combaterea traficului de persoane din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R., sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au declanşat o investigaţie pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate din judeţele Dâmboviţa şi Argeş care se ocupa cu traficul de fiinţe umane pe relaţia România – Austria.

În fapt, membrii grupării recrutau persoane cu deficienţe locomotorii de pe raza judeţelor Dâmboviţa, Argeş şi Prahova cărora le propuneau să meargă în Austria, Viena, unde trebuiau să cerşească, urmând ca profitul să fie împărţit în mod egal între recrutor şi victimă.

Unora dintre persoanele recrutate li se propunea să cerşească în schimbul unor consultaţii medicale puse la dispoziţie de traficanţi.

Transportul victimelor se realiza cu autoturismele proprii ale traficanţilor, iar  pentru transport se percepea o taxă între 50 şi 100 euro.

Recrutarea victimelor reprezenta o activitate continuă a traficanţilor, membrii grupării recrutau şi transportau victime în Austria la intervale de aproximativ 2 săptâmâni.

O dată ajunse în Viena, persoanelor cu deficienţe locomotorii nu li se mai asigura consultaţia medicală fiind forţate să practice cerşetoria, iar banii obţinuţi erau predaţi  membrilor grupării.

Activitatea victimelor era atent supravegheată de traficanţi, care pe parcursul zilei, la diferite intervale de timp, veneau şi ridicau banii obţinuţi din cerşetorie până la acel moment.

În situaţia în care victimele nu reuşeau să strângă suficienţi bani, traficanţii le ameninţau sau le aplicau pedepse corporale.

Membrii grupării utilizau mai multe spaţii închiriate unde duceau victimele, care  erau cazate câte 10-20 într-o cameră unde se aflau saltele, iar pentru aceasta plăteau în jur de 100 de euro chiria pe lună de persoană.

De asemenea, mâncarea era procurată de fiecare  persoană din banii obţinuţi din cerşetorie, iar suma de bani era înscrisă într-o agendă de unul ditre liderii grupului pentru a se cunoaşte datoria fiecăruia.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că gruparea infracţională era activă din anul 2008 şi a recrutat şi exploatat prin cerşetorie aproximativ 80 de persoane.

În cauză s-a cooperat cu autorităţile din Austria, prin intermediul Centrului SECI şi al ofiţerului de legătură austriac acreditat la Bucureşti.
 
În urma activităţii de cercetare efectuate, procurorii D.I.I.C.O.T.,  au început urmărirea penală împotriva a 10 persoane pentru săvârşirea infractiunilor de constituire de grup infracţional organizat şi trafic de persoane. 
 
La data de 27 iulie a.c., a fost declanşatã acţiunea de prindere a suspecţilor, în urma căreia au fost identificaţi şi reţinuţi cinci membri ai grupării.
 
Poliţiştii Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane – D.C.C.O., au fost sprijiniţi la efectuarea descinderilor, localizarea şi prinderea suspecţilor de echipe din cadrul Brigãzii Speciale de Intervenţie “Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei Române, odatã cu finalizarea percheziţiilor fiind ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

La data de 28 iulie a.c., Tribunalul Municipiului Bucureşti a emis 10 mandate de arestare (5 mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile şi 5 mandate europene de arestare pentru membrii grupării aflaţi pe teritoriul austriac) pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat şi trafic de persoane.
 
Urmare a cooperării cu autorităţile austriece, la data de 3 august a.c., la Viena, au fost efectuate trei percheziţii domiciliare la locuinţele celorlalţi  cinci membrii ai grupării care se aflau pe teritoriul acestei ţări fiind demarată procedura de extrădare. 

Totodată, în spaţiile percheziţionate au fost depistate 42 de persoane de cetăţenie română care practicau cerşetoria în Viena, Austria.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către  Direcţia Operaţiuni Speciale- I.G.P.R..

 

Au sustras bunuri din magazin
Ieri după amiază, în jurul orei 16.00, o patrulă de jandarmerie din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău, în timpul executării serviciului de ordine şi siguranţă publică în zona de nord a municipiului Bacău, a sesizat faptul că în incinta unui magazin comercial au fost depistate 3 persoane care au sustras bunuri şi au încercat să iasă fără să le plătească.
  
Persoanele în cauză au fost identificate:   Daniela C. de 21 de ani , din municipiul Bacău, Elena C. de 14 ani şi Nicoleta M. de 8 ani ; la controlul bagajelor au fost identificate produsele respective , acestea nefiind achitate la casă.
  
În cauză a fost întocmit dosar cu acte premergătoare sub aspectul comiterii unei fapte susceptibile de a fi infracţiune de furt calificat .
  
Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.
 

236 de articole de îmbrăcăminte, confiscate de inspectorii din cadrul D.J.A.O.V. Giurgiu

 Inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Giurgiu (unitate subordonată Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bucureşti) au reţinut în vederea confiscării 236 articole de îmbrăcăminte nedeclarate, în valoare totală de aproximativ 23.600 lei (5.529 Euro).

În data de 14.08.2010, inspectorii vamali din cadrul unui echipaj mobil al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Giurgiu, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au efectuat o acţiune de supraveghere şi control în aria de competenţă.

Cu această ocazie a fost oprit pentru control un autocar, ce circula pe ruta Turcia-România, descoperindu-se asupra unui cetăţean turc, B.H., 236 bucăţi rochii şi costume taior, în valoare de aproximativ 23.600 lei (5.529 Euro).

Bunurile, cu aspect de comercializare, nu au fost declarate la intrarea în Uniunea Europeană, ele fiind reţinute în vederea confiscării de autoritatea vamală, iar cetăţeanul în cauză a fost sancţionat contravenţional, conform legislaţiei în vigoare.

 

Aproape 23 tone de piersici, ridicate de poliţişti

Un autocamion care transporta din Italia aproape 23 de tone de piersici destinate unei societăţi cu sediul social fictiv a fost depistat de poliţişti. / Fructele au fost ridicate de poliţişti şi predate spre comercializare unei societăţi specializate.
 
În urma cercetărilor la un caz de evaziune fiscală, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Giurgiu  l-au fost depistat R.LUCIAN-CLAUDIU, de 35 ani, din Târgu Mureş, conducător auto, care transporta din Italia, cantitatea de 22.282 kg piersici, pentru o societate comercială din localitatea Pantelimon.

Din verificările efectuate de poliţişti s-a stabilit că sediul social al societăţii comerciale este fictiv. Mărfurile au fost ridicate şi predate spre comercializare. Suma de 23570,26 lei reprezentând contravaloarea fructelor, va fi virată la bugetul de stat.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a administratorului.

 

Firmă „fantomă” de transport descoperită de poliţişti

Doi tineri din Constanţa  au fost arestaţi pentru 29 de zile, fiind suspectaţi de poliţişti de comiterea de infracţiuni de înşelăciune, fals privind identitatea, uz de fals, punerea în circulaţie şi conducerea unui autovehicul cu numere false de înmatriculare.

La sfârşitul lunii iulie a.c., M.N., administratorul unei societăţi comerciale din Judeţul Gorj, a solicitat efectuarea unui transport de marfă, postând în acest sens un anunţ pe un site de profil. Ulterior, a fost contactat telefonic de către o persoană, care s-a recomandat ca fiind adiministratorul unei firme de transport din Constanţa. Acesta i-a comunicat datele şoferului şi numerele de înmatriculare ale autotirului şi semiremorcii ce trebuia să transporte din Brăila către Bumbeşti Jiu, 22 tone de sârmă, în valoare de peste 54.000 de lei.

După efectuarea plăţii transportului şi plecarea autotirului încărcat, atât adiministratorul firmei de transport cât şi şoferul autotirului nu au mai putut fi contactaţi telefonic de M.N., iar transportul nu a ajuns la destinaţie.

În urma cercetărilor, poliţişti din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor Brăila au efectuat verificări, reuşind identificarea suspecţilor ca fiind P.R. de 28 de ani şi Ş.C. de 33 de ani, ambii din municipiul Constanţa. S-a stabilit totodată că numerele de înmatriculare ale autotirului şi semiremorcii aparţin altor autovehicule neradiate din circulaţie, iar firma transportatorului nu există, datele de identitate ale şoferului aparţinând altei persoane.

În baza probatoriului administrat în cauză de poliţişti, la data de 13 august a.c., cei doi suspecţi au fost prezentaţi Judecătoriei Brăila, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals privind identitatea, uz de fals, punerea în circulaţie şi conducerea unui autovehicul cu numere false de înmatriculare.

Hoţi de componente auto prinşi în mai puţin de 24 de ore
Suspectaţi de comiterea a şapte furturi din autoturisme, cercetaţi de poliţiştii orădeni

Sâmbătă, 14 august a.c., poliţiştii Biroului Furturi din Auto Bihor au început urmărirea penală faţă de R.L., de 29 de ani, din localitatea Gurbediu şi F.S., de 17 de ani, din localitatea Tinca, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. 

Aceştia sunt suspectaţi că în noaptea de 13 spre 14 august a.c., ar fi sustras mai multe componente de autoturism (acumulatori auto şi radiatoare) din trei autovehicule parcate pe raza Municipiului Oradea. 

De asemenea, cei doi sunt suspectaţi că în noaptea de 12 spre 13 august a.c., ar fi sustras patru acumulatori de autoturism din alte patru autovehicule parcate. Prejudiciul total este de aproximativ 1.200 de lei, recuperat parţial. 

Ambii suspecţi, au fost reţinuţi în Arestul I.P.J. Bihor pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de duminică, 15 august, au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunii furt calificat. 
Cei doi sunt cercetaţi în stare de libertate, împotriva acestora luându-se măsura interdicţiei de a părăsi România. 

Cercetările în cauză continuă pentru documentarea întregii lor activităţi infracţionale.

Chiriaşă suspectată de furt de bijuterii depistată de poliţişti
Poliţiştii timişeni au întocmit dosar penal pentru furt calificat pe numele unei tinere de 21 de ani, suspectată că i-a sustras hainele şi bijuteriile colegei de apartament.

În urma cercetărilor desfăşurate de poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Timiş, a fost identificată B. Oana, de 21 de ani, din localitatea Drăgoeni, Judeţul Gorj. Aceasta este suspectată de furtul unor obiecte de îmbrăcăminte şi bijuterii ce îi aparţineau colegei sale de apartament.

În urma verificărilor s-a stabilt că locuinţa a fost închiriată de către Diana M., de 20 de ani, din Timişoara. Ulterior, aceasta a găsit o colegă de apartament, prin intermediul unui anunţ postat într-un ziar.

Din cercetările poliţiştilor a reieşit că, la data de 11 august a.c., „noua colegă” s-a prezentat şi a susţinut că doreşte să locuiască în apartament. După ce au locuit două zile împreună, suspecta i-a sustras mai multe bunuri în valoare de 2.500 de lei tinerei de 20 de ani, iar acum este cercetată de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunii de  furt calificat.

Poliţiştii caută o minoră dispărută

În ziua de 15 august a.c., M. Nicolae, din comuna Scărişoara, judeţul Olt, a sesizat faptul că fiica sa, Marin Angelica-Mihaela, de 14 ani, a plecat de la domiciliu în jurul orei 1230 şi nu a mai revenit.

La faţa locului, s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei municipiului Caracal, iar din primele verificări, a reieşit faptul că, în ziua de 14 august a.c., minora a avut o discuţie contradictorie cu tatăl său, în ziua următoare aceasta părăsind domiciliul.

Semnalmente: înălţime 1,55 m., greutate 50 – 55 kg., ochii căprui, părul şaten lung, faţă ovală, vorbeşte peltic, merge legănat.

Îmbrăcăminte: tricou alb cu manşete de culoare albastră, pantaloni trei sferturi de culoare roşie cu pete de culoare albastră, este încălţată în papuci din cauciuc de culoare roz.

Lasă un comentariu