Vrei un loc de munca? Atenţie la firmele fantomă!

Tot mai multi romani doresc sa paraseasca tara in speranta unui trai mai bun. Multi dintre acestia apeleaza la firme de intermediere care sa le faciliteze gasirea unui loc de munca stabil si bine platit.

 

 

Cat de incredere sunt aceste firme? Aproape jumatate dintre utilizatorii care au raspuns la studiul realizat pe siteul folderjobs.ro spun ca au fost pacaliti de o astfel de firma si nu mai au incredere sa apeleze in viitor la serviciile acestora, in timp ce 20% dintre respondenti au incredere in firmele de intermediere.

Sondajul a fost realizat timp de o luna in perioada 15 iulie- 15 august 2010  pe un esantion de 2031 de persoane. Peste 80% dintre acestia au varsta peste 18 ani si in momentul de fata sunt in cautarea unui loc de munca in strainatate sau in tara.

Rezultatele studiului sunt relevante pentru cei care intentioneaza sa apeleze in viitorul apropiat la o firma de intermediere. Procentajul ridicat care indica o lipsa de incredere ar trebui sa-i determine pe acestia sa verifice daca firma exista in realitate inainte de a plati orice fel de comisioane. 

Daca vi se pare ceva suspect la un anunt de angajare puteti sa va adresati Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane (http://anitp.mai.gov.ro/ro/
 
Va recomandam sa platiti aceste comisioane doar in momentul in care aveti jobul promis sau daca aveti incredere in firma care va ofera acel loc de munca. Nu uitati ca unele firme nu garanteaza gasirea unui loc de munca ci doar promit aplicarea dosarului dumneavoastra.

Folderjobs este un motor de cautare pentru toate joburile din online si indexeaza 12 site-uri de joburi. A fost lansat in luna iunie 2009 si in prezent are o oferta de peste 11.500 de locuri de munca active. Fiecare utilizator al site-ului isi poate edita profilul si primeste zilnic un newsletter cu locurile de munca de interes.

Lasă un comentariu