CFR revendica in instanta o strada din Bucuresti cu tot cu imobile anunta Casa de avocatura Coltuc

  O strada întreaga din Bucuresti este revendicata de CFR. Instanta a hotarât ca CFR nu are calitatea sa ceara casele înapoi, dar nici primaria nu s-a grabit cu raspunsurile. Cei care locuiesc în case au aflat de solicitare cu totul

 

 

întâmplator.

Un calcul simplu ne arata ca ar fi vorba de proprietati case si apartamente de peste un miliard de euro. O suma cu care CFR ar repara poate într-un an liniile vechi de cale ferata. Nu are însa norocul acesta. CFR a depus notificari de revendicare, dar nu avea acest drept. Chiar daca primaria generala nu a respins decât o mica parte dintre notificari, locuitorii de aici pot sa stea linistiti. CFR nu va obtine niciodata aceste case.

Vara aceasta, Mihnea Marinescu a vrut sa îsi vânda casa de la numarul 29. Banca
a fost cea care l-a anuntat ca aceasta este revendicata. Nu CFR-ul, care a cerut imobilul si nici primaria generala, care se ocupa de dosar.

Vecinul de la numarul 31 a aflat si el în ce situatie este când a vrut sa devina proprietar. Casa în care sta el a apartinut CFR, dar instanta i-a dat-o unui ICRAL. În schimb, cea a lui Mihnea este mostenire de la bunici.

Potrivit legii pentru revendicarea imobilelor confiscate de stat, CFR, care este societate comerciala nu avea însa calitatea sa ceara restituirea strazii. Functionarii primariei puteau sa-i spuna asta pe loc, dar nu au rezolvat problema în ultimii noua ani. Au respins doar 12 din 49 de cereri depuse de CFR.

Lasă un comentariu