Un numar de 11.221 de companii se aflau în insolventa în primele sase luni ale acestui an

Dintre acestea, 6.255 de firme se aflau în procedura generala de insolventa, 2. 235 în procedura simplificata de insolventa , 2.717 în faliment si 14 în reorganizare judiciara.

 

Cele mai afectate sectoare au fost cele cu activitati recreative, culturale si sportive, industria prelucratoare, dar si textile, metalurgie sau tranzactii imobiliare. La polul opus stau însa firmele cu activitati în sectorul industriei extractive, sanatate si asistenta sociala, productie si furnizare de energie electrica si termica, acestea fiind domeniile cu ponderea cea mai scazuta în totalul insolventelor înregistrate în prima parte anului 2010.

În ceea ce priveste distributia pe judete a firmelor intrate în insolventa, studiul releva ca Braila, Salaj, Calarasi si Botosani sunt cele mai afectate judete având în vedere ca numai în Braila, de exemplu, numarul firmelor în insolventa a crescut de aproape patru ori comparativ cu perioada similara a anului trecut. Cu toate acestea, Bucurestiul ramâne în continuare pe primul loc cu 12,52% din totalul numarului de insolvente.

Sursa: ZF

Lasă un comentariu