Finantare nerambursabila de pana la 10.000 de euro pentru întreprinzatorii debutanti cu vârsta de pâna la 35 de ani

Ordonanta de urgenta prin care întreprinzatorii debutanti cu vârsta de pâna la 35 de ani pot primi ajutor nerambursabil de la stat poate fi votata miercuri în Guvern. Un tânar care-si deschide o afacere poate primi de la

 

 

Guvern pâna la 10.000 de euro, bani care pot reprezenta maximum 30% din valoarea investitiei.

Daca aveti pâna în 35 de ani si nu ati mai avut niciodata un SRL sau actiuni la o companie, Guvernul va promite un ajutor de pâna la 10.000 de euro pentru a începe o afacere. Proiectul a fost anuntat de premierul Emil Boc înca din luna martie a acestui an si potrivit Andreei Paul Vass, consiliera premierului pe probleme economice, va fi adoptata în sedinta de Guvern de miercuri, 6 octombrie. Printre cele mai importante conditii pe care aplicantii trebuie sa le îndeplineasca se numara vârsta – pâna la 35 de ani, obligatia de a avea cel putin doi angajati si de a reinvesti anual 50% din profitul înregistrat. „La acest proiect au lucrat experti internationali, iar masura nu este noua în tarile din UE”, a declarat Vass, ieri, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV.

Consiliera premierului spune ca nu orice tip de afacere va putea primi finantare, ci doar cele cu activitate de productie, care genereaza valoare adaugata în economie. Întrebata de moderatoarea emisiunii daca o pensiune turistica ar fi eligibila, Vass a raspuns „da, cu siguranta”.

Sursa: Adevarul

Lasă un comentariu