Noi procese colective. Protagonistii- pagubitii USH si Ministerul Educatiei

Absolventii facultatilor neacreditate din cadrul Universitatii Spiru Haret, promotiile 2008, 2009, au inceput sa se organizeze in grupuri pentru a-si recastiga dreptul in instanta. Casa de avocatura Coltuc este una dintre asociatiile de avocati care le vine in ajutor.

 

Studentii care au fost inmatriculati în anul I, in perioada 2005-2008, la programele ID şi FR neacreditate de la Universitatea ’’Spiru Haret’’(USH), au obtinut o diploma cu care nu au ce face. In conditiile in care absolventa USH Carmen Lenuta a castigat procesul cu Ministerul Educatiei, iar discutiile dintre USH si minister se prelungesc, tot mai multi absolventi isi exprima dorinta de a rezolva aceasta problema in instanta.

“ Numarul absolventilor care doresc sa depuna plangere impotriva Ministerului Educatiei si cercetarii pentru a li se recunoaste diploma a crescut. Urmand exemplul clientilor nemultumiti ai bancilor, au decis sa se organizeze in grupuri pentru a demara procese colective. Am decis sa le venim in ajutor pentru a se organiza mai usor.”, declara avocat Coltuc Marius, fondator al Casei de avocatura Coltuc si membru al Baroului Bucuresti.

Pe blogul casei de avocatura Coltuc (www.coltuc.ro/blog) poate fi gasita o rubrica dedicata acestui subiect- “Pacalitii USH”, precum si posibilitatea absolventilor care au probleme cu diplomele de a se alatura demersului prin aderarea la grupul format (pacalitiiush@yahoogroups.com) , direct de pe adresa blogului.  

 

Pentru mai multe detalii legate de acest demers:

Av. Coltuc Marius

avocat@coltuc.ro

0745.150.894

www.coltuc.ro/blog

Vineri, 7.10.2010

10 comentarii la „Noi procese colective. Protagonistii- pagubitii USH si Ministerul Educatiei”

  1. Extraordinar! Cata inteligenta Lacrima! Unii dintre cei „creduli” si „prosti” asa cum ii numesti tu au apelat la acest tip de forma de invatamant pentru ca au nevoie si de un loc de munca. Eu sunt absolventa unei facultati de stat de prestigiu si crede-ma nu este cu nimic mai presus decat asa zisa „fabrica de diplome”. La stat spaga si examenul pe sub catedra profesorului+ nepotismul sunt ceva normal.
    Asa ca nu ar trebui sa pui eticheta unor oameni pe care nu ii cunosti. Cred ca cel mai bine se constata competenta in cadrul unor examene pentru ocuparea unor posturi vacante, cu conditia ca si acele examene sa fie corecte. Stiu eu ce spun ca doar sunt trecuta prin asa ceva!

  2. Domnilor , autorizarea ei se face pe niste criterii , pe care le constata o comisie si atunci primeste acreditarea . Dupa 1990 aceste <>private au aparut ca ciupercile dupa ploaie . Asa s-a ajuns la o inflatie absoluta de studenti a caror singure <>sunt : banii parintilor si lipsa totala de cunostinte , indiferent de domeniu .
    USH este un exemplu tipic reusind sa scoata 10000de absolventi pe an , care raportati la populatie , la ponderea tinerilor , ar trebui sa iasa in cateva serii din toate universitatile din Romania .
    ministerul Invatamantului este cel indrituit sa faca ordine si nu judecatorii , care sunt atat de <>pregatiti , multi provenind chiar de la USH sau alte asemenea institutii de cheltuit mari sume de bani pe nimic . USH ar trebui sa vanda diplome in piata , poate ar costa mai putin iar <>lor si-ar mai aminti poate ceva din liceu si n-ar fi atat de prost pregatiti . Si credeti-ma , am vazut multe asemenea specimene . Decat multe facultati proaste , care nu fac decat sa va ia banii , mai bine mai putine si de calitate . Asta ar trebui sa faca Ministerul invatamantului . Dar cum la noi cu bani faci orice , probabil se va plati si vor iesi in continuare mii de ratati care n-au alta vina decat credulitatea si prostia .

  3. Am si eu o fiica ,care a absolvit aceasta facultate si nu a putut sa-si ia diploma,as vrea sa stiu daca intre timp s-a rezolvat ceva in acest sens

  4. Buna ziua,
    Eu am absolvit Mraketing(5 ani)FR in 2009,ca si ceilalti m-am trezit dupa ce am dat licienta ca de fapt nu este recunoscuta diploma,ma intreb oare in tot acesti ani ce-au pazit,mai ales ca in 2005 aceasta faculatate era autorizata,va rog sa-mi spune-ti ce demersuri trebuie sa fac,m-am saturat sincer de bataia asta de joc la cate suntem supusi,toata lumea cand aude ca ai facut faculatate la Spiru se uita la tine de parca esti ciumat,sincer imi este si rusina sa spun ca am facut o facultate.

  5. BUNA ZIUA,

    AM ABSOLVIT EFS LA ID CU EXAMEN DE LICENTA IN IULIE 2009 SI NU AM PRIMIT PANA ACUM DIPLOMA DOAR ADEVERINTA , AM FACUT DEMERS SI LA MEC SI AM PRIMIT RASPUNS EVAZIV CU O MULTME DE LEGI , NU STIU CARE E SITUATIA REALA .. PRIMIM SAU NU DIPLOMA RECUNOSCUTA SAU TREBUIE SA MERGEM IN INSTANTA PENTRU A FI RECUNOSCUTA ?
    ASTEPT UN RASPUNS
    CU MULTUMIRI

  6. Buna ziua.Am terminat Sociologie-Psihologie(5 ani)forma FR in 2007,dar am sustinut licenta si am promovat in februarie 2010.In momentul de fata,am acea adeverinta de absolvire,care nu stiu cat de legala mai este in contextul actual.Imi puteti da cateva informatii,cam ce-as putea face in situatia de fata?
    Va multumesc anticipat!

  7. Eu am absolvit Sociologie-Psihologie(durata 4 ani)forma ID în 2007și nu mi se recunosc studiile.Am inteles ca e vorba doar de studentii inmatriculati in anul I INCEPAND CU 2005.
    Sunt in aceeasi situatie cu acestia?
    Va multumesc!

  8. Buna ziua,

    As dori sa stiu costul la care se ridica aceasta actiune judecatoreasca. Sunt de acord sa fie actionat in instanta Ministerul cat si SH. Am terminat Dreptul in 2009 la ID (4 ani) si in momentul inscrierii era autorizata. Acum vine ministerul si spune ca este neautorizata. Ce a pazit 4-5 ani ? Vine acum si da legi cu actiune retroactiva ?
    Multumesc.

  9. Si eu ca si andreea doresc sa stiu care este taxa care trebuie platita..
    trebuie sa ne unim si sa ne cerem drepturile..cineva trebuie sa plateasca pentru toate umilintele la care suntem supusi noi „cei de la Spiru Haret”…

  10. As dori sa stiu care este taxa care trebuie platita pentru aceasta actiune judecatoreasca.Sunt perfect de acord sa fie actionat ministerul in instanta pentru a ne recupera dreptul nostru.In orice tara de drept nu se aplica legea retroactiv.Am terminat RISE la FR,iar in momentul inscrierii (2006),forma de invatamant era autorizata.Acum ma trezesc ca am absolvit studii neautorizate,in conditiile in care mi s-a eliberat adeverinta cu antetul ministerului,am sustinut aceleasi examene ca si cei de la zi,singura diferenta fiind ca eu si ceilalti colegi avem servici.

Lasă un comentariu