Practici de tip militienesc legalizate prin contractele Provident

În contractul pe care clientii „Provident” îl semneaza „cu ochii închisi”, se mentioneaza ca orice angajat poate vizita clientul fara vreo notificare prealabila.

– Aceasta vizita „poate fi refuzata sau amânata numai din motive întemeiate”.
– Practicile de tip militienesc „legalizate” prin contractele „Provident” dau dreptul angajatilor firmei de a-si teroriza clientii care au dificultati financiare
– Clientii pot specula o eroare a contractului: agentii „Provident” nu sunt angajati, iar clauza respectiva se refera exclusiv la angajati
– „M-am saturat de telefoane si vizite la domiciliu. Nici afara nu pot iesi cu fetita, ca agentul ma urmareste”, se plânge un client „Provident” care a întârziat cu plata ratelor

La titlul de „cea mai activa si mai hrapareata firma de camatari cu acte în regula din România” poate candida cu mari sanse de succes firma „Provident Financial România IFN” (cunoscuta ca „Provident”). Sumele pe care nefericitii clienti trebuie sa le ramburseze ajung sa se apropie de dublul împrumutului angajat, în conditiile în care perioada maxima de creditare este de 56 de saptamâni.

Desi activeaza de ani buni, institutiile abilitate nu au avut curiozitatea de a analiza contractele încheiate de „Provident”, pentru ca altfel ar fi sesizat atât lipsa unor clauze obligatorii, cât si prezenta altora care se pot încadra la „clauze abuzive”.

Un exemplu al extraordinarului tupeu „Provident”, dar si al disperarii si naivitatii de care dau dovada clientii acestor camatari cu acte în regula, este Articolul 12 din contract, unde se spune:

„Clientul accepta ca orice angajat al Provident poate vizita Clientul la adresa indicata mai sus pentru a discuta orice problema în legatura cu Contractul de Credit fara vreo notificare prealabila. Aceasta vizita nu va prejudicia dreptul Clientului la intimitate si poate fi refuzata sau amânata numai din motive întemeiate”.

Drepturile pe care si le aroga camatarii „Provident” sunt exact cele pe care le aveau militienii si securistii, care oricând puteau sa te viziteze acasa „fara vreo notificare prealabila”. Singura diferenta este ca pentru vizitele militienilor nu îti dadeai acordul scris….

Sursa: Financiarul

Lasă un comentariu