Cine sunt noii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii va anunta Casa de avocatura Coltuc

Fostul vicepresedinte al Curtii Supreme Lidia Barbulescu, presedintele Curtii de Apel Bucuresti, Dan Lupascu, si fostul prim-procuor al Parchetului Sectorului 1, Daniel Chiujdea, ramân înca sase ani membri în Consiliul

 

 

Superior al Magistraturii. Cei trei magistrati s-au impus lejer în fata contracandidatilor. Ceva emotii mai are doar procurorul Cristian Deliorga.

Judecatorii din 42 de tribunale s-au decis greu asupra singurului candidat pe care trebuie sa-l trimita în CSM. Aseara, un usor avantaj avea Adi Neacsu – presedintele Tribunalului Vrancea, la mica diferenta de presedintele Tribunalului Bucuresti, Mona-Lisa Neagoe.

Pentru cei doi reprezentanti ai judecatoriilor o decizie va fi luata la 5 noiembrie 2010. Din cauza lipsei de cvorum vor fi reluate alegerile la cele sase judecatorii din Bucuresti si la judecatoriile din Buftea si din Cornetu. Oricum, în urma votului din tara, cele mai multe voturi au strâns presedintele Judecatoriei Sectorului 3, Marius Tudose, si de vicepresedintele Judecatoriei Oradea, Cristi Danilet.

Uniunea Nationala a Judecatorilor din România (UNJR) a contestat în instanta faptul ca unii membri actuali ai CSM si-au depus din nou candidatura. UNJR sustine ca acest lucru este ilegal, iar procurorul general, Laura Codruta Kovesi, a precizat într-un interviu acordat ziarului „Gândul” ca, în cazul în care instanta va constata ca este ilegal ca membrii CSM sa candideze pentru un nou mandat, alegerile pentru Consiliul Superior al Magistraturii vor trebui repetate.

Noii posibili membri ai Consiliului

-Lidia Barbulescu (instanta suprema, actual membru CSM).

-Mircea Aron (instanta suprema).

-Dan Lupascu (Curtea de Apel Bucuresti, actual membru CSM).

-Alexandru Serban (presedintele Curtii de Apel Brasov).

-Horatius Dumbrava (presedintele Curtii de Apel Târgu-Mures).

-Adrian Neacsu (presedintele Tribunalului Vrancea) sau Mona-Lisa Neagoe (presedintele Tribunalului Bucuresti).

-Cristi Danilet (vicepresedintele Judecatoriei Oradea).

-Marius Tudose (presedintele Judecatoriei Sectorului 3 Bucuresti).

-Dan Chiujdea (Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti).

-Cristian Deliorga (Tribunalul Constanta) sau Oana Schmith Haineala (Parchetul Tribunalului Brasov).

-George Balan (Parchetul Curtii de Apel Bucuresti).

Sursa: Adevarul

Lasă un comentariu