Un intreprinzator roman are de platit anual 113 taxe

Banca Mondiala a plasat tara noastra pe pozitia 56, dintr-un total de 183 de state.  La numarul de taxe pe care trebuie sa le plateasca un intreprinzator, suntem pe locul 2 in lume, cu 113 dari si 222 de ore pierdute anual la ghisee

 

Singapore este locul unde iti dezvolti o afacere cel mai usor. Ciadul, in schimb, e cel mai neprietenos teritoriu din acest punct de vedere. Romania ocupa locul al 56-lea, cu unul mai putin decat anul trecut. Banca Mondiala con­sidera ca impozitul minim e principalul motiv pentru coborarea Romaniei in top.

In Romania simplificarea procedurii pentru obtinerea permiselor de constructie si cele pri­vind insolventa sunt factorii cei mai apreciati de catre Banca Mondiala la realizarea topului „Doing Business 2011”. In schimb, impozitul minim – eliminat insa de guvern de la 1 oc­tom­brie – reprezinta cel mai important factor care influenteaza negativ dezvoltarea afacerilor. Ro­mania este performanta la capitolul obtinerea creditelor, dar are mari probleme cu numarul mare de taxe pe care companiile trebuie sa le plateasca.

Sursa: Financiarul

Lasă un comentariu