Peste 30% dintre orasele României risca sa fie desfiintate

Peste 60% dintre comune si mai mult de 30% dintre orasele României risca sa-si piarda statutul. Echipe de inspectori guvernamentali au început, înca din iunie, sa evalueze situatia financiara a primariilor din toata tara.

 

Primari si consilieri locali mai putini, orase transformate în comune si comune „retrogradate” la rang de sat. Asta prevede un  proiect de lege aflat în acest moment în dezbaterea Senatului.

Initiatorul acestuia, senatorul PDL Nicolae Dobra, spune ca noua reglementare va reduce cheltuielile legate de plata salariilor angajatilor din administratiile locale si ca va stopa intrarea în faliment a unor administratii locale, care, în prezent, sunt în imposibilitate de plata.

În timp ce reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) au precizat ca sustin o „recalibrare a a dimensiunilor unitatilor administrativ – teritoriale din România”, însa numai dupa realizarea unor studii care sa tina cont de toti factorii (geografici, demografici, economici si sociali), surse guvernamentale au precizat pentru EVZ ca proiectul este dorit de executiv. Doar ca, primarii care îsi vad amenintate scaunele, nici nu vor sa auda de o asemenea reglementare.

Sursa: EvZ

Un comentariu la „Peste 30% dintre orasele României risca sa fie desfiintate”

  1. Dl vicepresedinte de asociatie Zaharia Horia – poate nu ati auzit de acest escroc international. Intr-un bloc nou izolat termic si cu centrala proprie pe apartament la scara noastra se plateste de doua ori mai mult intretinerea decat la scara vecina. Cat o sa mai furi domnule Zaharia banii oamenilor? Te-am vazut distrugand usa garajului si cand ai luat luat ultima pompa din garaj pentru meciul dat cu dl Kehaiyan Garbis. Cat o sa mai suferim noi locatarii ca tu te-ai screlozat?
    Culmea culmilor businessului Romanesc – Dl Zaharia Horia a castigat licitatii care nici macar nu erau publicate. Cateodata erau chiar doi ofertanti. Primaria Jilavele sta sa cada ca si scolile pe care le-a refacut firma Gami Style in judetul Ialomita. Zaharia Horia – cel mai mare infractor in viata.

Lasă un comentariu