Statul dator cu aproape un miliard de euro in procesele cu angajatii

Statul roman si angajatii proprii sunt angrenati in sute de mii de procese pentru drepturi salariale cu o nota de plata ametitoare: aproape un miliard de euro.

 

 

Sase ani de procese in avalansa si o nota de plata care creste de la un an la altul. In confruntarea juridica dintre salariatii bugetari si guvern, pacea pare departe. Vorbesc statisticile, suma de pus in executare si evolutia fenomenului: 159.000 de procese pentru drepturi salariale aflate pe rolul Tribunalelor si Curtilor de apel in 2008, 149.000 in 2009, si 121.000 in doar prima jumatate a anului 2010. In majoritatea lor, deschise de salariati ai Statului: de cei din Justitie, din Educatie, din Ministerul de interne, de funtionarii publici.

O parte din bani au fost platiti, o alta a fost reesalonata pe trei ani, o alta se anunta a veni din procesele aflate pe rol, sau din cele care ar putea fi declansate pentru nepunerea in executare a sentintelor de pana acum. Suma se apropie de un miliard de euro, din care peste 500 de milioane castigati numai de salariatii din Justitie.

Sursa: cursdeguvernare.ro

Lasă un comentariu