128 de persoane, cercetate pentru infractiuni economice

In ultima saptamana, politistii structurilor de investigare a frudelor au depistat 135 de infractiuni economice pentru savarsirea carora sunt cercetate 128 de persoane.

 

 

Cele mai multe infractiuni depistate sunt de evaziune fiscala.
    
In urma actiunilor desfasurate, in ultima saptamana, de politistii formatiunilor de investigare a fraudelor, sub coordonarea Directiei de Investigare a Fraudelor–I.G.P.R., pentru protejarea mediului de afaceri impotriva actelor ilegale care afecteaza relatiile concurentiale si mecanismele economiei de piata, au fost constatate 135 de infractiuni.

Politistii au depistat 42 de infractiuni de evaziune fiscala, 16 inselaciuni in relatiile comerciale, 10 falsuri in inscrisuri, 14 infractiuni la Legea 86/2006 privind Codul Vamal, 8 infractiuni la Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, 5 infractiuni la Legea nr. 59/1934 asupra cecului, 4 infractiuni de delapidare, precum si 6 infractiuni prevazute de Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe.

Pentru savarsirea acestor fapte sunt suspectate 128 de persoane, 9 dintre acestea fiind cercetate in stare de retinere sau arest preventiv.

De asemenea, in 9 dosare complexe se efectueaza cercetari fata de 12 persoane, faptele comise avand urmari deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numarului mare de persoane implicate.

Sursa: Politia Romana

Lasă un comentariu