Suspendarea pensiilor militare are un caracter individual.Aveti o alta parare?

Generalul de brigada Mariana Lupu, seful Directiei Financiar-Contabile din MApN a declarat ca sentintele prin care s-a dispus sunt opozabile doar reclamantilor din dosarele respective.

 

 

“In sedinta de miercuri a Guvernului s-a discutat si despre situatia pensiilor militare, iar premierul s-a interesat daca decizia instantei de suspendare a recalcularii are un caracter erga omnes, respectiv daca ii priveste pe toti, fara exceptie. Reprezentantii Ministerului Justitiei si alti juristi i-au spus insa ca decizia instantei se aplica individual, doar celor care au castigat in justitie”, au relatat surse participante la discutie.

Lupu a adaugat ca, potrivit pozitiei comunicate de MJ, “numai in cazul anularii actelor administrative cu caracter normativ articolul 23 din Legea contenciosului administrativ prevede publicarea obligatorie in Monitorul Oficial a hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile de anulare despre care se arata expres ca sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor”.

“In aceeasi adresa a MJ se subliniaza ca si CSM, prin rezolutia de clasare din data de 11.11.2010 data in dosarul 226 /2010 al comisiei de disciplina pentru judecatori a apreciat ca efectele hotararii in cauza sunt doar referitor la partile din dosar“, a mai spus generalul de brigada.

Sursa: Mediafax

Alte articole pe aceeasi

Lasă un comentariu